. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kutyabarát munkahely lett a pécsi Körber
2021-05-03 20:27:25
Kutyabarát munkahely lett a pécsi Körber

Kutyabarát munkahely lett a pécsi Körber

Egyre elterjedtebbek nálunk is a kutyabarát munkahelyek, a kezdeményezéshez  a Körber  pécsi telephelye is csatlakozott.


A kutyákkal együtt töltött időnek számos pozitív hatása van az emberekre, ezeket az előnyöket figyelembe véve született meg az ezzel kapcsolatos  döntés a cégnél. A vállalat mindössze néhány egyszerű szabály betartását kéri a tulajdonosoktól.


Számos kutatás bizonyítja, hogy az állatok jelenléte rengeteg pozitív hatást gyakorol a környezetükben lévő emberekre. A munkahelyek kutyabaráttá alakításának köszönhetően növekszik az eredményesség és a hatékonyság, de az ottani légkörre és a munkateljesítményre is pozitív hatással vannak.Ezt felismerve a pécsi Körber úgy döntött, lehetővé teszi a munkavállalóknak, hogy magukkal hozzák házi kedvenceiket az üzembe. Április 30-tól az üzem hivatalosan is kutyabarát helynek számít.


„Tudjuk, hogy sok munkatársunknak van otthon kutyája, a beengedésük az irodába egy gesztus feléjük, ugyanis a legnagyobb értéket a szakképzett és tapasztalt munkavállalóink jelentik, ezért minden lehetséges módon igyekszünk tenni azért, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön. Bízunk benne, hogy ebben az ilyen apróságok is segítenek” –   hangsúlyozta Katona Gábor ügyvezető.


Az egyelőre főleg irodai munkatársak számára elérhető lehetőség embernek és kutyának egyaránt előnyös. Az ebek megfelelően kialakított környezetben, gazdájuk mellett lehetnek az üres lakás helyett. Az irodát nem hagyhatják el, biztonsági okokból a termelési területre nem vihetők be. Ha egy kollégának az üzemcsarnokban akadna dolga, vagy egy megbeszélésen kell részt vennie, akkor arra az időre az udvaron kialakított kennelekben hagyhatja a kutyáját.


Fontos előírás, hogy csak oltott, egészséges és nyugodt természetű állatok hozhatók be a gyárba. Emellett a kutyás munkavállalók részéről elvárt néhány egyszerűbb szabály betartása, úgy mint a kutyáknak gazdájuk mellett kell tartózkodniuk, az irodán kívül pórázon kell őket vezetni.

Utoljára frissítve: 2021-05-03 20:27:49

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>