. Ma Csongor napja van.
Labdarúgó Világbajnokság: Egyiptom-Uruguay 0:1
2018-06-15 18:07:08
Labdarúgó Világbajnokság: Egyiptom-Uruguay 0:1

Labdarúgó Világbajnokság: Egyiptom-Uruguay 0:1

Magyar idő szerint kora délután Egyiptom és Uruguay összecsapásával indítjuk a meccsdömpinget.


Az egyiptomi csapatnál a május 26-án lejátszott Bajnokok Ligája döntő óta óriási kérdés Mohamed Szalah játéka, egy órával a kezdés előtt derült végül ki, hogy ő maximum csak csereként állhat be, ha nagyon ég a ház, tehát Mohszen lesz az egyetlen csatára Hector Cúpernek.

 

További érdekesség, hogy a kezdőben helyet kapott az a David Trezeguet is, aki immáron negyven éves és felvette az egyiptomi állampolgárságot muszlim keresztnevével, a Mahmúddal együtt.

 

Uruguay háza táján a lehető legerősebb kezdővel állnak fel. A védelemben Cáceres és Godín is olyan játékos, akik fociztak már nagy európai bajnokságokban, a középpályára számomra ismeretlen nevek kerültek, akik ezen a világbajnokságon berobbanhatnak a nemzetközi futballba. Köztük van a mindössze 20 éves Rodrigo Bentancur, aki az urugayi U-20-as válogatottal negyedik lett a korosztályos világbajnokságon, ahol a csapata a bronzmeccsen az olaszoktól kapott ki. És akkor még nem is említettem a csatársort Óscar Tabárez csapatában, ahol a Cavani-Suárez kettősre hárul majd a gólszerzés feladata.


Egyiptom formája nem túlságosan biztató a mai kezdés előtt, a felvezetőben írtam már két vereségükről és egy döntetlenjükről, de azóta Kolumbia ellen csak egy gól nélküli döntetlent játszottak, a belgáktól pedig simán kikaptak. Ezzel szemben Uruguay hibátlan még idén, a cseheket, Wales és Üzbegisztán csapatát is simán verték, így önbizalommal telten várhatják a kezdést! A papírforma alapján sima uruguayi siker várható, de láttunk már csodát focipályákon, szóval előbb nézzük, mi történik ezen a meccsen!


Az egyiptomi kezdőcsapat: Senavi – Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelszafi – Neni, Hamed, - Varda, Szaid, Trezeguet – Mohszen Szövetségi kapitány: Hector Cúper
Az uruguayi kezdőcsapat: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Varela – Nandez, Bentancur, Vecino, De Arrascaeta – Cavani, Suárez Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Játékvezető: Björn Kuipers (Hollandia)
Nézőszám: 33061 fő


1. perc: Tiszta fehérben játszik az uruguayi csapat, piros-fekete szerelésben az egyiptomiak! A holland Björn Kuipers vezeti a meccset! Érdekesség, hogy ha a mai meccsen és bármikor ezen a világbajnokságon Suárez elragadtatná magát és ugyanúgy harapna, mint négy éve, akkor ezért a jövőben azonnali piros lap és egyiptomi szabadrúgás járna. Tehát jó lesz, ha a Barcelona csatára uralkodik az esetleg feltörő indulatain.
8. perc: Suárez passzol Cavaninak balról, majd a PSG csatára középről tüzel, Senavi magabiztosan véd! Kezdésnek nem rossz, de gól nincs!
12. perc: Addig passzolgattak az uruguayi térfél előtt az egyiptomi srácok, amíg Trezeguet csak helyzetbe került, más kérdés, hogy Muslera kezébe tüzelt egy kis emelgetést követően!
20. perc: Többet birtokolja a labdát Egyiptom, kicsit mintha Uruguay bent maradt volna az öltözőben! Szalahék támadásaiban az utolsó passzokba csúszik hiba, így helyzet nem nagyon tud kialakulni!
26. perc: Életveszélyes uruguayi helyzet! Cáceres jobboldali szöglete Godín combjáról pattan Suárez elé balra, a Barcelona csatára az ötösön belülről csak az oldalhálót találja! A szurkolók már bent látták!
 35. perc: Nagyon valószínű, hogy Óscar Tabáreznek ez az utolsó világversenye, függetlenül Uruguay eredményétől, ugyanis egy bénulásos betegség, a Guillain Barré szindróma kínozza! Már most is csak mankóval képes járni nem is beszélve arról, hogy már 71 éves.
45. perc: Egyetlen percet hosszabbított az élete utolsó világbajnokságán dirigáló Björn Kuipers, aki idén tölti a 45. életévét! Szünet következik!


Erős közepes meccset látunk kevés helyzettel! Ennek egyszerű oka, hogy mindkét oldalon jellemzően az utolsó passzokba csúsznak hibák, ezért veszélyes helyzet alig tud kialakulni! Reméljük, hogy a második félidőben felpörög a meccs és sokkal több gólhelyzetet látunk! Negyed órára most én is leteszem a lantot! Cserét nem látok! Folytatjuk a második félidővel és egyiptomi kezdőrúgással!

46. perc: Hatalmas helyzet! Cavani levesz egy felívelést a középpályán, kiosztja Suáreznek jobbra, aki beviszi az ötösre és belevágja a labdát a kifutó kapusba! Csak nem akar jönni az a gól Uruguaynak!
50. perc: Hamed megsérül, cserélni kell az egyiptomiaknál! Morszi érkezik a helyére! Húzza a lábát Hamed, aki eddig bírta!
58. perc: Az első uruguayi cserek következik! Nandez befejezi, Carlos Sánchez érkezik a helyére!
60. perc: Uruguay is cserél! Cristían Rodríguezt küldi be Tabárez, méghozzá De Arrascaeta helyére! A portugál Benfica középpályása érkezett tehát! Nem túl izgalmas a meccs eddig, birkóznak egymással a srácok!
63. perc: A második egyiptomi csere színesíti a partit! Mohszen lemegy, Kahraba folytatja a helyén!
74. perc: Ápolási szünet van, Senavi megsérült, márpedig kapus nélkül nem lehet folytatni! Csak a szokásos, kapott egy kiugratást Suárez a bal szélen és addig vitte a labdát, amíg Senavi a saját testi épségét is kockáztatva leszedte a lábáról!
82. perc: Kahraba, Neni és Trezeguet addig szerencsétlenkedik az ellenfél térfelének jobboldalán, amíg Neni kapu fölé tüzel! Ebben több volt! Közben Varda helyére érkezik Szobhi az egyiptomiaknál! Ma Szalah nem játszik!
83. perc: ÓRIÁSI SENAVI VÉDÉS!!! Cavani kap labdát Suáreztől, amit kapásból küld a jobb felső felé tizenhatról, de kiszedte az egyiptomi kapus! Elképesztő!  
87. perc: Cseré Uruguay! Vecino helyére Torreira érkezik és ezzel kihasználta az összes cserelehetőségét Óscar Tabárez!
88. perc: Cavani óriási kapufája!! Egy 17 méterről megítélt szabadrúgást küldött a lécre!
89. perc:Vezet Uruguay! Beerőszakoltak egyet! Most jobbról próbálkoztak egy szabadrúgással, a beívelésre Giménez érkezik középen és védhetetlenül fejel a jobb alsóba! Hárman is ugrottak vele, hasztalan!
96. perc: Hegazi kap egy sárgát, miután beledolgozta a gyepbe Suárezt! Mindjárt vége! Godín még felívelte a szabadrúgást és aztán lefújja Kuipers! Kínkeservesen kiszenvedett uruguayi győzelem született egy erős közepes meccsen!


Ezzel tehát eldőlt, hogy Oroszország mellé az A-csoport második helyére egyelőre Uruguay fér oda. A második félidőben sem vitték túlzásba az iramot a csapatok, Egyiptomtól azt láttuk, amit egy olyan csapattól kell látni, amelyet Hector Cúper vezet! Egy beton biztos védekezésből vezetett kontrákat. Uruguay támadójátékán pedig még van mit csiszolni, addig szerencsétlenkedtek, amíg elég volt egy rövidzárlat az ellenfél védelmében, amit könyörtelenül kihasználtak! De hát Uruguay ettől profi csapat!

Ezzel a meccsdömping első részének vége, hamarosan folytatjuk a B-csoporttal!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-15 18:11:41

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>