. Ma Márk napja van.
Labor – Játechtér a Zsolnay Negyedben
2019-04-10 02:52:39
Labor – Játechtér a Zsolnay Negyedben

Labor – Játechtér a Zsolnay Negyedben

Sokrétű játékparkot felvonultató Európában egyedülálló  informatikai, játéktörténeti kiállítással bővült a Zsolnay Kulturális Negyedben a Labor – Interaktív Varázstér.

A Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában található Labor-Interaktív Varázstérben ezentúl  egy  Játechtérrel is kibővül, amelyben harminc évnyi videó-játék – az 1985-ös Nintendo megjelenésétől napjaink csúcstechnológiájáig – látható és ki is próbálható. Az interaktív játéktér tavaly, a Szamárfül Fesztiválon debütált. Az immár állandóan látogatható interaktív kiállítás kínálata igen változatos, a látogatók ügyességi, logikai, sport, akció, és stratégia játékok közül válogathatnak. A konzolok között pedig igazi relikviák találhatók, limitált kiadású, rendkívül ritka darabok, ezért a kiállítás eszmei értéke felbecsülhetetlen.

A játéktér  középpontjában a játékkonzolok világa áll,  felvonultatva az ország legnagyobb játékgyűjteményének kedvenc darabjait. Lehetőség van  játékprogramok és a hozzájuk tartozó eszközök kipróbálására, melynek során játéktörténeti kalandozás részesei is lehetnek a látohatók, ugyanis az elmúlt három évtized legjelentősebb játékaival -  például Super Mario, a Sonic vagy akár a Doom – játszhatnak, de kipróbálhatják a PC-ket, a konzolokat, a kinect eszközöket, Xboxokat, szimulátorokat, valamint akár  óriásképernyőn is versenyezhetnek  az arcade programokkal.

Emellett a technikatörténeti kiállítás az eszközök fejlődéstörténetébe nyújt betekintést. Megtekinthető milyen változáson ment át  a szórakoztatóelektronika, a 3D-s grafika, hogyan fejlődött mindez az első játékok kezdetleges animációjától a vizuális effekteken keresztül a  három dimenziós képalkotásig.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>