. Ma Emma napja van.
Laptopokat loptak- rajtavesztek
2023-04-27 16:35:26
Laptopokat loptak- rajtavesztek

Laptopokat loptak- rajtavesztek

Egy pécsi gimnázium fenntartójának ügyvezetője és alkalmazottja ellen emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség, ugyanis a gyanú szerint az intézményből több laptopot elloptak.


Az egyik vádlott a gimnáziumot fenntartó és működtető nonprofit társaság ügyvezetője, a másik pedig a társaság alkalmazottja volt, munkájukat mindketten az intézményben dolgoztak. A vádirat szerint tavaly áprilisban megbeszélték, hogy az iskola rendszergazdai szobájában elhelyezett laptopok közül többet elvisznek, majd azokat értékesítik. Az elhatározást tett követte, az  ügyvezető magához vette az egyik korábbi rendszergazda leadott kulcsait, annak segítségével négy laptopot vettek magukhoz. Megbeszélték, hogy az alkalmazott eladja azokat, a vételáron pedig megosztoznak.

Az alkalmazott ismerősének ajánlotta fel megvételre a laptopokat, aki azonban tudomást szerzett arról, hogy az elektronikai eszközök lopottak, ennek ellenére megvásárolta azokat, darabonként 50.000 forintért, összesen 200.000adott értük, amely később a két vádlott megosztozott. A sikeren felbátorodva abban állapodtak meg, hogy az alkalmazott további laptopokat is elvisz a gimnáziumból. Ennek megfelelően két hét múlva még két laptopot vitt el a rendszergazdai szobából. Az egyiket 50.000 forintért a korábbi vevőnek adta el, a másikat pedig elajándékozta. A vételáron a két vádlott ismét megosztozott.

A laptopok értéke egyenként 150.000 forint volt, a lopással okozott kár összesen 900.000 forint.

A Pécsi Járási Ügyészség a fenntartó ügyvezetőjét és alkalmazottját nagyobb értékre, társ tettesként, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével, a bűncselekményből származó laptopokat megvásároló férfit  pedig pénzmosással vádolja.

Utoljára frissítve: 2023-04-27 16:58:01

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>