. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Láthatóvá tett láthatatlan munka
2020-08-12 21:40:06
Láthatóvá tett láthatatlan munka

Láthatóvá tett láthatatlan munka

A házimunka értékeivel ismerkedtek az orfűi strandon.

A láthatatlan munkára és annak értékére hívták fel a figyelmet az orfűi Kistó Strandon megrendezett esemény szervezői rendhagyó családi program keretében. A Pécsi Család- és Karrierpont rendezvényén játékos házimunka feladatokkal kereshették meg a családtagok a strandbelépő árát, a gyerekek  pedig az elvégzett munkáért cserében egész délután részt vehettek a játszóházi programokban.

Több száz család vett részt a különleges programban, amelynek során számos házimunkát kipróbálhattak a bevásárlástól, a takarításon, mosogatáson át egészen a vasalásig. Az esemény elsődleges célja szervezői szándékai szerint, hogy a  láthatatlan munkát láthatóvá tegyék és a  gyerekek, a fiatalok körében, hogy a házimunka ezzel elfoglalja megbecsült helyt a  család életében.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy  eme láthatatlan munka, csak akkor látszik, ha nem csináljuk meg. A főleg nők által végzett láthatatlan házimunka  a legtöbb családban természetesnek számít. Nem egy esetben  a családtagok alábecsülik azokat a feladatokat, amelyek naponta több órát vesznek igénybe, a mindennapok részei, mint például a mosás, takarítás, főzés, az idősek vagy a gyerekek gondozása,   és melyekért jó esetben legfeljebb egy köszönet jár.

Azért, hogy még jobban felhívja a figyelmet a láthatatlan munka értékére, a Pécsi Család- és KarrierPont létrehozott egy „Láthatatlan munka kalkulátort”, amelynek segítségével alig pár perc alatt kiszámolható, mekkora összeg járna egy háziasszonyak fizettségként az elvégzett otthoni feladatokért cserében.

Utoljára frissítve: 2020-08-12 21:46:14

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>