. Ma Márk napja van.
Led-táblán követheti bárki
2017-06-12 12:10:55
Led-táblán követheti bárki

Led-táblán követheti bárki

Közel egymilliárd forint felhasználásával jelentős fejlesztéseket hajt végre Baranya Megyei Kormányhivatal, amellyel évi egymillió kilowattóra energiát takarítanak majd meg.

Az elmúlt év őszén az energia megtakarítását elősegítő projekt indult Baranya megyében, amelynek keretében hat településen 31 kormányhivatali épületet korszerűsítenek. Az európai uniós támogatás felhasználásával megyeszerte, több járási székhelyen, a Baranya Megyei Kormányhivatal  harmincegy épületében történik energia-megtakarítást eredményező beruházás. Pécsett összesen 21, Siklóson és Szigetváron három-három, Mohácson két, Szentlőrincen és Bólyban pedig egy-egy helyszínen kerül sor kazáncserére, fűtéskorszerűsítésre, napelemek elhelyezésére vagy központi hűtő-fűtőrendszer kialakítására.

A sorra kerülő fejlesztésekkel a Baranya Megyei Kormányhivatal is hozzá kíván járulni a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célokhoz. Az energiahatékonyság javítását célzó beruházásoknak köszönhetően javulnak majd az épületek hő-technikai adottságai, korszerűsödnek a fűtési, hűtési, szellőztetési rendszerei.

A baranyai projekt egy különleges, innovatív kommunikációs eleme, hogy a pécsi kormányhivatal főépületének bejárata fölött korszerű LED-táblát helyeztek el, ami az intézménybe betérőket, a járókelőket, illetve a 6-os úton közlekedőket tájékoztatja a program előrehaladásáról, szemléletes összehasonlító adatokkal is érzékeltetve a projektnek a környezetre gyakorolt jótékony hatását.

Utoljára frissítve: 2017-06-12 12:14:41

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>