. Ma Stefánia napja van.
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
2022-11-25 01:34:10
  Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen

Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen

Meghitt koncertek, mesék, programok mellett vadonatúj 3D-s karácsonyi fotóelemek és az adventi vásár több mint félszáz kitelepülője gondoskodik az ünnepi hangulatról Baranya székhelyén.

November 25-én 17 órakor nyílik meg a Széchenyi téren a XI. pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár a Csurgó zenekar karácsonyi koncertjével. Az adventi kapun besétálva tizenhat, a gasztronómia különböző területeiről érkező kínálata, valamint   harmincegy kézműves portékái közül választhatnak az adventi vásárba kilátogatók.

Mind e mellett programokból sem lesz hiány. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. főszervezésében minden pénteken, szombaton és vasárnap karácsonyváró koncertek segítenek az ünnepre hangolódásban. Fellép többek között a Szűcs Gabi Quartet, a Szőke Niki Quartet, Tamás Éva és barátai, Csemer Boglárka (Boggie), a Four Fathers és a Fool Moon acapella együttes.

A Mesekuckóban pécsi színészek – Bogárdi Aliz, Matta Lóri, Stenczer Béla, Köles Ferenc, Herczeg Adrienn, Czéh Dániel, valamint a pécsi meseíró, Czirják Erika – olvassa fel kedvenc adventi meséit minden hétvégén.

Szombatonként a Pécsi Nemzeti Színház erkély koncertjeit élvezheti a közönség, december 2-án pedig a Művészetek és Irodalom Házában feltárul az adventi verskalendárium.

December 6-án a Mikulás tesz látogatást az adventi vásárban, míg december 18-án bárki csatlakozhat az Adventi felvonuláshoz. A Mária és József szálláskeresését megelevenítő menet 15.30-kor indul a Magtártól a Széchenyi térig.

Szombatonként az ökumené jegyében más-más felekezet képviselőjével zajlik a központi adventi koszorú gyertyagyújtása a Széchenyi téren.

Hétfőtől csütörtökig a Rotary Club Pécs szervezésében diákokból álló művészeti csoportok produkciója színesíti a vásárt.

A Dzsámi animált, ünnepi fényfestéséről idén is LaLuz Visual Studio gondoskodik, míg hétvégente az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázat legszebb alkotásai láthatók a homlokzaton.

Újdonság a Kossuth térre érkező négy hatalmas, három dimenziós ünnepi fotóelem. A szelfi mackó garantáltan a gyerekek kedvence lesz, a rénszarvasszánba pedig a felnőttek is nyugodtan beülhetnek, hogy egy kicsit elrepüljenek a varázslat birodalmába. Emellett egy léghajó és egy óriási ajándékdoboz várja a fotózkodni vágyókat a Biokom jóvoltából.   

A Pécsi Püspökség a hagyományokhoz híven 2022-ben is minden korosztályt megszólító adventi programokkal várja az  érdeklődőket. A vasárnapok kivételével minden nap hajnali 6.00 órakor roráté szentmisét celebrálnak a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházban. Az adventi hétvégéken pedig lesz templomi idegenvezetés, hangversenyek, tárlatvezetés, valamint múzeumpedagógiai foglalkozások és kerámia festöde is. December 17-én, advent IV. vasárnapján pedig Felföldi László pécsi megyéspüspök gyújtja meg Pécs város adventi koszorúján a szeretetet szimbolizáló negyedik gyertyát.

Idén először a Pécsi Közterület-felügyelet is bekapcsolódik az adventi vásár körüli teendőkbe, a látogatók biztonságára fog felügyelni.

További híreink
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Baranyai méz jár a véradásért
Csütörtökön „Mézes Véradást” tartanak Pécsen a Vérellátó Központban.
2022-11-24 01:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
Ormánsági gyermekeknek gyűjti a cipős dobozokat idén a Baranya Megyei Önkormányzat.
2022-11-23 16:09:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi szentmise keretében adták át a csaknem két évvel ezelőtti horvátországi földrengés következtében megron...
Bővebben >>