. Ma Berta napja van.
Lesz nyári színház Pécsen
2020-07-03 20:26:45
Lesz nyári színház Pécsen

Lesz nyári színház Pécsen

Koncerttel vette kezdetét a Káptalan Kertben a Pécsi Nyári Színház idei évada péntek este.


Mint Vidákovics Szlávan, a Pécsi Horvát Színház igazgatója és a nyári színház művészeti vezetője  elmondta, ugyan  májusban lemondták az előadásokat, miután közben megváltoztak a  körülmények és a város lakóinak régi vágya volt, hogy pécsi előadások kerüljenek színre, ezért ezekből állítottak össze egy szűkített programot.


A Pécsi Nyári Színházat  1978-ban  Bagossy László és Eck Imre alapította, később csatlakozott hozzájuk Vidákovics Antal is, így jött létre egy különleges összművészeti fesztivál, ami széles skálán mozgott a balettől,  a színdarabokon, operetteken, musicalokon, a  nemzetek táncait bemutató előadásokon át egészen koncertekig. Ugyan volt pár év, amikor elmaradt, de 1996 óta  évről, évre kinyitotta kapuit a nyári színház Pécsen.


Idén  is így lesz, a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadon  augusztus 4-én és 5-én a Balfácánt vacsorára, augusztus 8-án és 9-én a Boeing, Boeing című előadásokat láthatja a közönség, míg augusztus 12-én és 13-án a Pécsi Harmadik Színház A szent család című darabját játsszák.  Ez utóbbi két darabban Vári Éva is játszik.


Az idei  különlegessége, hogy a Köszönjük Magyarország! kormányzati program keretében a Pécsi Balett, a Pécsi Nemzeti Nemzeti Színház  és a Pécsi Harmadik Színház közösen úgy döntött, hogy  két előadást - az augusztus 4-én és 12-én -  ingyen nézhetnek meg azok önkéntesek, civilek, akik a járvány idején segítőként dolgoztak.


A koncertek este 8-kor kezdődnek és este 10-ig tartanak, utána  bezárják a Káptalan Kert kapuját.

Utoljára frissítve: 2020-07-04 14:01:50

További híreink
Pályaorientáció másként
Élményekkel teli nyári tábort szervezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.
2020-07-23 16:08:45, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vajna Tímea a fánkok után filmet készít
Elhunyt férje álmát valósítaná meg Vajna Tímea, ugyanis a korábbi hollywoodi rendező egy életrajzi filmet szeretett volna készíteni az egykori legendás labdarúgóról.
2020-07-20 10:07:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Feltehetően öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere
Hiteles forrásból megerősített információink szerint ma éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere. A falut sikertörténetté emelő polgármester élete 47 évében önke...
2020-07-14 10:23:18, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Élményekkel teli nyári tábort szervezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.
Bővebben >>