. Ma Vazul napja van.
Letartóztatás pénzmosás bűntette miatt
2024-06-03 21:20:01
Letartóztatás pénzmosás bűntette miatt

Letartóztatás pénzmosás bűntette miatt

Egy hónapra elrendelte két férfi letartóztatását, különösen nagy értékre, illetve jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettének alapos gyanúja miatt a Pécsi Járásbíróság.

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak egyike rendszeresen vásárolt jövedéki adózás alól elvont illegális dohánytermékeket, amelyeket kiterjedt vevőkörének értékesített, melyben élettársa is segédkezett. E gyanúsított üzleti kapcsolatban volt a másik gyanúsított férfivel, aki több alkalommal, egy átalakított – rejtekhelyes – teherautóval jövedéki adózás alól elvont, illegális dohányterméket szállított a lakcímére. A szállítmány kitárolása minden esetben a teherautó szétszerelésével a két gyanúsított közreműködésével történt.


Május 29-én, a délelőtti órákban intézkedésre került sor a gyanúsított lakcímén, ahol a két gyanúsítottat kipakolás közben érte tetten a nyomozó hatóság. A gyanúsítottól a rajtaütéssel érintett, és a gyanúsítotthoz és rokonaihoz köthető ingatlanokból származó, összesen több, mint 40.000.000 forint értékű dohánytermék, illetve dohánygyártmány került lefoglalásra.A szállítást végző gyanúsított az eddigi adatok szerint összesen több, mint 60.000.000 forint elkövetési értékben szállított dohánytermékeket a másik elkövetőnek és társainak.


Alaposan tartani lehet attól– figyelemmel gyanúsításban szereplő jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre –, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, egyikük vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, valamint  mindketten folytatnák a bűncselekmények elkövetését vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezek miatt a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.


Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, így a végzés nem végleges.

Utoljára frissítve: 2024-06-03 21:21:01

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mintegy kétszázötven programmal várják az érdeklődőket Dél-Baranyába Bőköz Fesztiválra.
Bővebben >>