. Ma Ákos, Bátor napja van.
Létezni vagy nem létezni?
2023-03-10 21:37:45
Létezni vagy nem létezni?

Létezni vagy nem létezni?

Jótékonysági gálát rendeznek  közönség által kedvelt művészek közreműködésével március 15-én 17 órakor a Pécsi Harmadik Színházban.
 
Vári Éva és Bősze Ádám lesz a házigazdája annak a gálaműsornak, melyen ismét a Pécsi Harmadik Színház színpadára lép Fillár István, Lux Ádám, Márton András, Újvári Zoltán és Gergely Róbert mellett számos pécsi színművész, akiket korábbi előadásaikból ismer vagy még repertoáron lévő produkcióikban lát a nagyérdemű. Csaknem 50 művész fogott össze, hogy a teátrum által meghirdetett Színházmentő akció keretében jótékonysági gálát adjon március 15-én 17 órakor.

Lenni vagy nem lenni? A Pécsi Harmadik Színház számára 2023 tavaszán ez nem egy jól ismert Shakespeare-mű klasszikus szállóigévé vált mondata. Ez a kérdés a kortárs magyar dráma fellegváraként ismert teátrummal kapcsolatban most a „Létezni vagy nem létezni?” „Alkotni vagy nem alkotni?”, „Fennmaradni vagy elenyészni?”  fájón nehéz dilemmáját veti föl.

A Pécsi Harmadik Színház fennállása csaknem 40 éve alatt olyan előadásokat hozott létre, amelyekkel mind a szakma, mind a közönség elismerését folyamatosan elnyerte és élvezte. Egyediségével, kortárs magyar drámákhoz való ragaszkodásával is képes volt élni és katarzist nyújtani estéről estére. S most, amikor a fennmaradásáért küzd, hogy értékteremtő működését folytatni tudja, megmutatja újabb, megújult arcát.

Pécsi és fővárosi művészek, akik valaha megfordultak a teátrum színpadán, összefogtak, hogy egy változatos műfajú, sokféle stílust ötvöző, tartalmas estével ajándékozzák meg a publikumot. Mindannyian tiszteletdíj nélkül lépnek fel, a gálaműsor teljes bevételét a teátrumnak ajánlva. Ez azért is jelenthet rendkívüli segítséget a fennmaradásáért küzdő színháznak, mert kiemelt helyárú jegyek vásárolhatók az estre, 10-15-25 ezer forint értékben.

Várnak mindenkit, aki teheti, hogy eljöjjön erre az egyszeri és megismételhetetlen eseményre és segítsen életben tartani a magyar dráma fellegváraként ismert teátrumot. A gálán felcsendül egy kifejezetten erre az alkalomra komponált dal is. Tamás Éva Dalommal hívlak közelebb című versét a színésznő muzsikustársai, Tóth Álmos és Schulteisz Gábor zenésítették meg, és sok olyan híresség is feltűnik a dal video-klipjében, akik a gálán személyesen nem tudnak részt venni, de nevükkel, személyükkel segíteni akarják a teátrum Színházmentő akcióját.

Utoljára frissítve: 2023-03-10 21:39:29

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ebben az esztendőben Zsolnay Örökségkezelőhöz tartozó Pécsi Galériák - Vizuális Művészeti Centrum tovább szer...
Bővebben >>