. Ma Beáta napja van.
Létezni vagy nem létezni?
2023-03-10 21:37:45
Létezni vagy nem létezni?

Létezni vagy nem létezni?

Jótékonysági gálát rendeznek  közönség által kedvelt művészek közreműködésével március 15-én 17 órakor a Pécsi Harmadik Színházban.
 
Vári Éva és Bősze Ádám lesz a házigazdája annak a gálaműsornak, melyen ismét a Pécsi Harmadik Színház színpadára lép Fillár István, Lux Ádám, Márton András, Újvári Zoltán és Gergely Róbert mellett számos pécsi színművész, akiket korábbi előadásaikból ismer vagy még repertoáron lévő produkcióikban lát a nagyérdemű. Csaknem 50 művész fogott össze, hogy a teátrum által meghirdetett Színházmentő akció keretében jótékonysági gálát adjon március 15-én 17 órakor.

Lenni vagy nem lenni? A Pécsi Harmadik Színház számára 2023 tavaszán ez nem egy jól ismert Shakespeare-mű klasszikus szállóigévé vált mondata. Ez a kérdés a kortárs magyar dráma fellegváraként ismert teátrummal kapcsolatban most a „Létezni vagy nem létezni?” „Alkotni vagy nem alkotni?”, „Fennmaradni vagy elenyészni?”  fájón nehéz dilemmáját veti föl.

A Pécsi Harmadik Színház fennállása csaknem 40 éve alatt olyan előadásokat hozott létre, amelyekkel mind a szakma, mind a közönség elismerését folyamatosan elnyerte és élvezte. Egyediségével, kortárs magyar drámákhoz való ragaszkodásával is képes volt élni és katarzist nyújtani estéről estére. S most, amikor a fennmaradásáért küzd, hogy értékteremtő működését folytatni tudja, megmutatja újabb, megújult arcát.

Pécsi és fővárosi művészek, akik valaha megfordultak a teátrum színpadán, összefogtak, hogy egy változatos műfajú, sokféle stílust ötvöző, tartalmas estével ajándékozzák meg a publikumot. Mindannyian tiszteletdíj nélkül lépnek fel, a gálaműsor teljes bevételét a teátrumnak ajánlva. Ez azért is jelenthet rendkívüli segítséget a fennmaradásáért küzdő színháznak, mert kiemelt helyárú jegyek vásárolhatók az estre, 10-15-25 ezer forint értékben.

Várnak mindenkit, aki teheti, hogy eljöjjön erre az egyszeri és megismételhetetlen eseményre és segítsen életben tartani a magyar dráma fellegváraként ismert teátrumot. A gálán felcsendül egy kifejezetten erre az alkalomra komponált dal is. Tamás Éva Dalommal hívlak közelebb című versét a színésznő muzsikustársai, Tóth Álmos és Schulteisz Gábor zenésítették meg, és sok olyan híresség is feltűnik a dal video-klipjében, akik a gálán személyesen nem tudnak részt venni, de nevükkel, személyükkel segíteni akarják a teátrum Színházmentő akcióját.

Utoljára frissítve: 2023-03-10 21:39:29

További híreink
Szokások, énekek, fazekak
Megújítja múzeumpedagógiai programját a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum.
2023-03-21 21:08:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított Építőipari nívódíj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít.
2023-03-21 21:01:15, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
Csillagászati Hét különleges eseményeinek sora várja az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben március 23–26. között.
2023-03-18 02:50:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szenes Árpád műveiből nyílt kamaratárlat a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában.
Bővebben >>