. Ma Ipoly napja van.
Lezárult a hospice önkéntesek képzése
2014-02-28 12:11:08
Lezárult a hospice önkéntesek képzése

Lezárult a hospice önkéntesek képzése

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap Hospice önkéntesek képzése elnevezéssel kiírt  pályázatán elnyert források felhasználásával a  Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának támogatásával  a gyógyíthatatlan daganatos betegek otthoni ellátására indított  képzést a Pécs-Baranyai Hospice  Alapítvány.

A tanfolyamra több mint ötvenen jelentkeztek, akik közül húszat vélasztottak ki az elmúlt év novemberében indult képzésre. Az elméleti és gyakorlati modulokat egyaránt magába foglaló oktatást követően minden jelölt sikeres vizsgát tett. A  frissen végzett hospice önkéntesek a jövőben betegágy mellett, valamint az alapítvány keretében tevékenykednek majd.

Az erről szóló kétnyelvű tanúsítványt dr. Csikós Ágnes, az alapítvány elnöke adta át a projekt  zárasaként megtartott összejövetelen. Mint elmondta, a húsz önkéntes segítségével  még több súlyos beteg ellátására nyílik lehetőség nemcsak Pécsett, de Komlón és Mohácson is. Kitért arra is, a terveik között szerepel újabb tanfolyam indítunk azok részére, akik a mostaniba nem kerültek be, annak érdekében,  hogy minél több szakképzett önkéntes vehessen részt a súlyos betegek ellátásában, valamint az alapítvány tevékenységében.

Utoljára frissítve: 2014-02-28 12:14:22

További híreink
Láthatóvá tett láthatatlan munka
Az orfűi strandon ismerkedtek a házimunka értékeivel.
2020-08-12 21:40:06, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az okos szálloda jelentheti a jövőt
A turisztikai piac keresleti és kínálati oldala is gyors és gyökeres átalakuláson megy át, általánossá vált a tömegturizmus, emellett egyre hangsúlyosabbá vált a minőségi...
2020-08-11 21:24:14, Hírek, Környezetünk Bővebben
Vadpörköltet, szarvas kolbászt kínáltak
Folyamatosan népszerűsítik a vadhúsból készülő ételeket.
2020-08-09 20:20:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orfűi strandon ismerkedtek a házimunka értékeivel.
Bővebben >>