. Ma Márk napja van.
Lorca-műből készült musical
2017-09-28 03:06:54
Lorca-műből készült musical

Lorca-műből készült musical

A Lorca művéből írt musicalben a táncdráma, a szcenírozott koncert és a színház különleges elegyét láthatja a közönség október 2-án a Kodály Központban.

Lorca Bernarda Alba háza című műve a szerző utolsó színpadi darabja, amit kivégzése előtt két hónappal, 1936-ban fejezett be. Az előadás a Müpa saját produkciója, mely Budapesten csak két alkalommal, vidéken pedig csak Pécsett, a Kodály Központban lesz látható, a Zsolnay Színház keretében.

Az alcíme szerint „dráma spanyol falusi nőkről” Bernarda Alba házában játszódik. A hatvanéves asszony férje halálakor kijelenti: a gyász ideje alatt lányai semmit sem tehetnek az ő beleegyezése nélkül. Az öt lány, a velük élő szolgáló és Bernarda anyja zárt világban vegetál, amelyben az elfojtások uralkodnak, mégis minden cselekedetet és gondolatot a férfiak, illetve az ő hiányuk határoz meg.

Michael John LaChiusa amerikai zeneszerző a zenés színpad szerzőinek új, progresszív generációjához tartozik, művei nem a populáris musicalirányzatot követik, zeneileg összetettebbek, sokféle hatást mutatnak a világzenétől a jazzen át a klasszikus zenéig. A Lorca művéből írt zenés darabja, a Bernarda Alba a táncdráma, a szcenírozott koncert és a színház elegye.

A pécsi előadáson több Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő is színpadra lép,  így Csákányi Eszter és Hámori Ildikó, de a szereplők között találjuk Náray Erikát, Auksz Évát és Uhrik Dórát is. A darab rendezője Böhm György, koreográfusa Vincze Balázs.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>