. Ma György napja van.
Magabiztosság, szerencse, győzelem
2018-06-17 00:13:25
Magabiztosság, szerencse, győzelem

Magabiztosság, szerencse, győzelem

Az oroszországi labdarúgó világbajnokság harmadik versenynapjának záró mérkőzése a Horvátország-Nigéria találkozó volt.


Bárhonnan nézem mindkét csapat roppant nehéz időszakon ment keresztül, hiszen a horvátok a görögökkel kényszerültek pótselejtezőre, náluk edzőváltás történt, Ante Cacicot tavaly ősszel elzavarták a kispadtól! Úgy tűnik jót tett a váltás, hiszen Zlatko Dalic-csal ugyebár sikerült kiharcolni a világbajnoki szereplést, viszont a felkészülés során meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak.


A nigériai csapatról is elmondható, hogy nehéz időszakot élt az elmúlt négy évben, hiszen ez alatt az idő alatt összesen hat szövetségi kapitányt fogyasztottak el, beleértve a már meghalt Steve Keshit is. Gernot Rohr-ral jutottak ki elsőként az afrikai csapatok közül erre a tornára, logikus hát, hogy meg is tartották. Rohr mester az Európában futballozó fiatal tehetségeket és sztárokat ötvözi a kezdőjében és ugyanez elmondható a horvátokról is!


Ami nagyon fontos; lépéselőnybe kerülhet az a csapat, amelyik itt ma zárásként nyerni tud, hiszen előzheti a délután a pontokon megosztozó Argentínát és Izlandot, a győztes tehát sokkal nyugodtabban készülhet az előtte álló két fordulóra. Hogy aztán ki meri felvállalni a támadójátékot és ki lesz az, aki védekezik, az ki fog derülni az előttünk álló 90 percben.


A horvát kezdőcsapat: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Modric – Rebic, Kramaric, Perisic – Mandzukic Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
A nigériai kezdőcsapat: Uzoho – Shehu, Balogun, Ekong, Idomu – Ndidi, Etebo – Moses, Obi Mikel, Iwobi – Ighalo Szövetségi kapitány: Gernot Rohr
Játékvezető: Sandro Ricci (Brazília)


1. perc: Tiszta sötétzöld mezben játszik a nigériai csapat, ők kezdik a mai utolsó meccset. Piros-fehér kockás mez, fehér nadrág a horvátok színösszeállítása. A brazil Sandro Ricci a mérkőzés játékvezetője!
10. perc: Nem sok minden történt eddig! A horvátoké a kezdeményezés, Nigéria csak védekezik! A labdabirtoklási fölény egyértelműen a horvátoké!
14. perc: EDDIG NEM TÖRTÉNT SEMMI!!!  Modric szerez labdát a középpályán, Mandzukichoz passzol, aki tőle jobbra robog, ő lekészít Perisicnek, aki 17-ről lő kapu fölé!
17. perc: MELLÉ!!! Kramaric gondolt egyet és balról megnézve magának a bal alsót, célba vette, de elvétette!
30. perc: Victor Moses bokája nagyon fáj, de egy perc hentergés után azért csak felkel! Fájdalomcsillapítóként Rakiticnek ad sárgát a brazil bíró, Rakitic lépett rá Moses bokájára!
32. perc: GÓL!!! VEZETNEK A HORVÁTOK!!! Már épp kezdett unalomba fulladni a meccs, amikor egy jobboldali szögletbe előbb fejjel Rebic, majd Mandzukic, végül Etebo lábbal ér bele így megy a kapuba a labda, szegény Uzoho tehetetlen! Öngól! 1:0 Ez is milyen komikus gól már! Persze semleges nézőpontból! A horvátok örülnek, Nigéria szomorkodik!
40. perc: KRAMARIC FEJEL!!! Rakitic baloldali beadását centikkel a felső léc fölé! Talán még súrolta is!
45. perc: Két percet hosszabbított Sandro Ricci, majd az öltözőbe küldte a srácokat!


Szerencsés góllal, de nem érdemtelenül vezetnek a horvátok, akik láthatóan élvezik, hogy világbajnokságon szerepelhetnek. Már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és ha nem is ipari léptékben termelték a helyzeteket, de azért kidolgoztak néhányat. Nigéria támadójátéka kissé impotensnek tűnik, csak a félidő végén bukkantak fel a horvát kapu előtt, így aztán valószínűleg Gernot Rohrnak van valamivel több dolga az öltözőben! Szerencsére nekünk nincs, jön a pihenő!


46. perc: Úgy tűnik, ezen a vébén szünetekben nem szokás változtatni a kapitányok részéről, ez most sem történik meg! Horvát kezdőrúgással folytatjuk!
55. perc: Perisic kap Modrictól labdát a baloldalon, a beadásra Rebic érkezett, de kapu mellé ment a labda! Horvát helyzet!
60. perc: Cserélnek a horvátok, először a meccsen! Brozovic áll be Kramaric helyére, gyengébb nem lett ezzel a horvát csapat, az biztos!
62. perc: Nigéria is cserél! Alex Iwobi alig csinált valamit, hátha Ahmed Musa a semminél azért többet mutat!
69. perc: Tizenegyest kap Horvátország! Ekong lerántja Mandzukicot 5 méterre a nigériai kaputól, jogos a büntető! Most nem kell videóbíró, Ricci látta az esetet! Modric berúgja! Nem úgy, mint Messi vagy Cueva éppen ma! 2:0! Kőkeményen a bal alsóba, Uzohónak esélye nincs! Ekong sárgát kap!
73. perc: Cserél Nigéria! Ighalo tűnt el a pályáról, mehet a kispadra, Ihenacho érkezik a helyére!
78. perc: A horvátok is cserélnek! Rebic megy pihenni, Kovacic megy játszani bő 10 perccel a vége előtt!
85. perc: Utoljára cserél Horvátország! Mandzukic kap pihenőt, Marko Pjaca pedig játéklehetőséget, körülbelül öt percre jön be!
88. perc: Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a nigériai csapat! Nwankwo váltja Obi Mikelt a pályán!
90. perc: Brozovic egy medve puszival köszön el Etebótól, sárga lapot kap érte! 4 perc lesz a hosszabbítás!
92. perc: Horvát helyzet a végére! Pjaca ugratja ki a jobboldalon Kovacicot, aki egy az egyben viszi Uzoho kapussal, majd belelövi a labdát a bal alsót célozva! Milyen rosszul tette! A baloldalon egyes egyedül érkezett Perisic!
94. perc: Vége a mai nap utolsó mérkőzésének is! Riccinek és a játékosoknak elég volt ennyi Győzött Horvátország!


Méghozzá magabiztos játékkal, két góllal! Ez egy olyan meccs volt, ami a körítést is beleértve nem is sikerülhetett volna jobban a horvátoknak! Az első gólnál a jó csapatoknak járó szerencse is megérkezett. Nigéria kapcsán is elmondható, hogy az afrikaiak ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták. Szinte csak a védekezésre koncentráltak, így a támadójátékra már alig maradt erő. Ez Izland ellen kevés lesz, nyilván ők is tudják, hogy javítani kell. Egy kevés helyzetet hozó meccsen tehát horvát győzelem született, köszönhetően a lehető legjobb helyzetkihasználásnak! A horvátok az Argentína elleni következő meccsüket csoportelsőként várhatják majd, azon a meccsen teher nélkül játszhatnak.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-17 00:16:32

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>