. Ma Márk napja van.
Magyar nyelv és kultúra nyári egyetem tizenötödször
2014-07-27 11:26:34
Magyar nyelv és kultúra nyári egyetem tizenötödször

Magyar nyelv és kultúra nyári egyetem tizenötödször

Idén 20 országból több mint 50 hallgató érkezik a július 27. és augusztus 24 között megrendezésre kerülő pécsi nyári egyetem  a kettő és négy hetes kurzusaira.

A diákok  jelentős része Európából érkezik, de kanadai, brazil és Kelet-ázsiai hallgatóknak is alkalmuk lesz a megismerkedni egymással, akik kettő, illetve négy hetet töltenek el Pécsett. Az oktatás öt nyelvi szinten folyik,  tizenkét tanár segítségével.

 A hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek, s az élményalapú nyelvoktatás módszerét alkalmazó kurzusokon sajátíthatják el a magyar nyelv alapjait, illetve a már nyelvi előképzettséggel érkezők elmélyíthetik azt.

Az élmény alapú nyelvoktatásban tárgyi tudás és az átélt élmények kiegészítik egymást  - múzeumlátogatás, kézműves foglalkozás, természetjárás, tánc- és énektanulás, filmnézés  - , ezáltal a diákok megélik, megtapasztalják az órákon tanultakat, s közvetlen ismereteket szereznek, ezáltal  nem válik el ismeretszerzés és nyelvtanulás.

 A 120,  valamint 60 órás intenzív nyelvtanfolyam egy szóbeli és egy írásbeli vizsgával zárul, amelyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók.

Az oktatás a MagyarOK tankönyvcsalád  segítségével folyik, amelynek első kiadása 2013 őszén került forgalomba, és hamarosan már a második  is napvilágot lát. A tankönyvcsalád 2013-ban elnyerte az innovációért járó Európai Nyelvi Díjat. A Nyári Egyetem kapcsolódó rendezvénye a tananyagot is feldolgozó módszertani továbbképzés magyar mint idegen nyelv tanároknak, augusztus 20-án.
A program zárásaként  augusztus 24-én, Orfűn  vehetik át okleveleiket a sikeres vizsgát tett hallgatók.

Utoljára frissítve: 2014-07-27 21:43:25

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>