. Ma Ferenc napja van.
Magyar siker a pécsi versenyen
2023-05-12 20:44:13
Magyar siker a pécsi versenyen

Magyar siker a pécsi versenyen

Legjobb magyarként Dina Márton a tizedik helyen ért célba Pécsen az országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán.


Az első hegyi befutós a magyar körversenyen Kaposvár és Pécs között a 180 kilométeres táv on 2511 méternyi szintkülönbség megtétele is várt a mezőnyre.  A nap ötfős szökésének három és fél perces különbséget engedett a mezőny, amelynek élén az összetett esélyeseinek csapatai, a DSM, az UAE és az Ineos Grenadiers diktálták a tempót. Az időközben hétfősre bővült élcsoport sorsa már a második pécsi körnél  megpecsételődött, amikor az Ineos Grenadiers-ből előbb a kolumbiai Egan Bernal, majd az ecuadori Jhonatan Narváez váltott ritmust, utóbbit csak a brit Oscar Onley (DSM) és az új-zélandi Finn Fisher-Black (UAE) követte, hármasuk pedig gyorsan utolérte az elöl maradt három szökevényt. Ez azonban nem felelt meg a többi csapatnak, tempót váltva befogták őket a mánfai emelkedőig.


Az utolsó hegyi meneten  következett be a Dina Márton által jósolt "tűzijáték". Ebben az okosan kiváró svájci Marc Hirschi bizonyult a legerősebbnek és győzelmet ünnepelhetett az állatkert előtt, ezzel a papírformának megfelelően átvette a sárga trikót az Európa-bajnok sprinter holland Fabio Jakobsentől, aki már az első pécsi hegyimenetnél leszakadt. Másodikként a korai támadást indító brit Ben Tullett, harmadikként honfitársa, Max Poole ért célba, miközben Dina kiválóan tartotta magát az összetett esélyesekkel és tizedik lett. Ezzel átvette a fehér trikót, amely az összetett legelőkelőbb pozícióját elfoglaló magyar kerékpárost.
A pécsi szakaszt három kerékpáros, köztük két magyar, Árvai Kristóf (Epronex-Hungary) és Sidló Dániel (válogatott) nem fejezte be.

Az immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries sorozatába tartozó magyar körverseny összetettjéről várhatóan a szombati szakasz dönt, a versenyzőkre Martonvásárról 206 kilométer vár Dobogókőig, az etap teljes szintemelkedése 2646 méter lesz. A verseny vasárnap Budapesten zárul az 5. szakasszal, akkor  150 kilométer kell a versenyzőknek letekerniük.(fotó: MTI)

Utoljára frissítve: 2023-05-12 20:45:48

További híreink
Rotary Advent és jótékonysági színházi előadás
A Rotary Club Pécs a szegedi Szentgyörgyi Albert Rotary Club mintáját követve rendezi meg esztendőről esztendőre a Rotary Adventet.
2023-12-02 21:19:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kisgyerekek rajzai a dzsámin
Gyerekrajzokból készült fényfestés teszi hangulatosabbá Pécsett az adventi vásárt.
2023-12-01 10:55:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Még több vonzó és látogatóbarát interaktív elem
Befejeződött A pécsi Világörökségi Negyed fejlesztése címet viselő projekt.
2023-11-30 22:21:17, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Szerbiában, Zomborban gyógytornász képzést indított.
Bővebben >>