. Ma Norbert napja van.
Magyar siker a pécsi versenyen
2023-05-12 20:44:13
Magyar siker a pécsi versenyen

Magyar siker a pécsi versenyen

Legjobb magyarként Dina Márton a tizedik helyen ért célba Pécsen az országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán.


Az első hegyi befutós a magyar körversenyen Kaposvár és Pécs között a 180 kilométeres táv on 2511 méternyi szintkülönbség megtétele is várt a mezőnyre.  A nap ötfős szökésének három és fél perces különbséget engedett a mezőny, amelynek élén az összetett esélyeseinek csapatai, a DSM, az UAE és az Ineos Grenadiers diktálták a tempót. Az időközben hétfősre bővült élcsoport sorsa már a második pécsi körnél  megpecsételődött, amikor az Ineos Grenadiers-ből előbb a kolumbiai Egan Bernal, majd az ecuadori Jhonatan Narváez váltott ritmust, utóbbit csak a brit Oscar Onley (DSM) és az új-zélandi Finn Fisher-Black (UAE) követte, hármasuk pedig gyorsan utolérte az elöl maradt három szökevényt. Ez azonban nem felelt meg a többi csapatnak, tempót váltva befogták őket a mánfai emelkedőig.


Az utolsó hegyi meneten  következett be a Dina Márton által jósolt "tűzijáték". Ebben az okosan kiváró svájci Marc Hirschi bizonyult a legerősebbnek és győzelmet ünnepelhetett az állatkert előtt, ezzel a papírformának megfelelően átvette a sárga trikót az Európa-bajnok sprinter holland Fabio Jakobsentől, aki már az első pécsi hegyimenetnél leszakadt. Másodikként a korai támadást indító brit Ben Tullett, harmadikként honfitársa, Max Poole ért célba, miközben Dina kiválóan tartotta magát az összetett esélyesekkel és tizedik lett. Ezzel átvette a fehér trikót, amely az összetett legelőkelőbb pozícióját elfoglaló magyar kerékpárost.
A pécsi szakaszt három kerékpáros, köztük két magyar, Árvai Kristóf (Epronex-Hungary) és Sidló Dániel (válogatott) nem fejezte be.

Az immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries sorozatába tartozó magyar körverseny összetettjéről várhatóan a szombati szakasz dönt, a versenyzőkre Martonvásárról 206 kilométer vár Dobogókőig, az etap teljes szintemelkedése 2646 méter lesz. A verseny vasárnap Budapesten zárul az 5. szakasszal, akkor  150 kilométer kell a versenyzőknek letekerniük.(fotó: MTI)

Utoljára frissítve: 2023-05-12 20:45:48

További híreink
A négylábú barátokról szólt a családi nap
Az örökbefogadást népszerűsítő, a felelős állattartást a középpontjába helyező Egy nap a négylábú barátokért elnevezéssel tartott családi napra várta a pécsi Morpheus Ala...
2023-06-05 16:28:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új lehetőségeket, változatos programok
Új lehetőségeket, változatos programokat kínál a Pécsi Egyetemi Borbirtok.
2023-06-02 22:42:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hild Music Garden Pécs szívében
Pécs belvárosának szívében található Hild udvar ad helyet Hild Music Garden programsorozatának.
2023-06-02 22:39:46, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Fémhulladékkal fizettek a tereprendezésért egy Baranya vármegyei férfinak, aki a csalásért több milliós bírság...
Bővebben >>