. Ma Ervin napja van.
Magyarok gyártják az Il-103-at
2019-08-30 14:06:50
Magyarok gyártják az Il-103-at

Magyarok gyártják az Il-103-at

A  14. Nemzetközi Légiipari kiállításon, a MAKS-on az UAC, az Orosz Egyesített Repülőgépipari Konzorcium és a Magnus Aircraft Zrt. leányvállalata, az Aviation Engineering Zrt. szerződést kötött az Il-103-as típusú repülőgép kizárólagos gyártási és értékesítési  jogának átadásáról.

 
A szerződés értelmében a UAC átruházta az Il-103 típusú repülőgép kizárólagos gyártási és világszintű értékesítési jogát a Magnus Aircraft Zrt. leányvállalatára, az AviatiAA on Engineering Zrt.-re. Továbbá a megállapodás a közös fejlesztésekről is rendelkezik úgy, mint az Il-103 modernizálása, és a hosszú távú tervek alapján további, más típusú repülőgépek fejlesztése és azok gyártása és értékesítése.  


Az Orosz Egyesített Repülőgépipari Konzorcium gyártja és forgalmazza a Mikojan, Suhoj, Jakovlev, Tupoljev, és Iljushin típusú repülőgépeket. A repülőgépipari óriásvállalat 2006-ban jött létre több világméretű repülőipari cég összeolvadásából.

 

Az Il-103 típusú repülőgépet az 1990-es években fejlesztette ki az Iljushin Design Bureau, mely később 1998-ban orosz gépként elsőként kapott engedélyt az FAA (Federal Aviation Authority, vagyis az Amerikai Egyesült Államok légügyi hatósága) által. A 4-üléses repülőgép szélsőséges körülmények között is biztonságos és kényelmes, legfőképpen mindennapi használatra lett kialakítva.


A szerződés értelmében a Magnus Aircraft Zrt. - mely kompozit kétüléses szabadidő és oktató repülőgépek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik – kizárólagosan gyártja és értékesíti világszinten az Il-103-as típusú repülőgépet. A megállapodás továbbiakban hatalmas lehetőség is a magyar vállalatnak, hiszen a Pécsett gyártott kompozit elemek és a Fusion termékcsalád oroszországi exportja ezáltal elérhetővé vált.

Utoljára frissítve: 2019-08-31 14:41:47

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>