. Ma Vanda napja van.
Már a fél országnak szolgáltatnak
2022-01-07 19:38:16
Már a fél országnak szolgáltatnak

Már a fél országnak szolgáltatnak

A legnagyobb vidéki magánkórház megvásárlása a hazai magán-egészségügyi piac történetének legnagyobb tranzakciója, és az eddigi legjelentősebb mérföldkő a Doktor24 és az UNION országos hálózatának kiépítésében.

A hazai privát egészségügyi szektor legnagyobb felvásárlását hajtja végre közös leányvállalatukon, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt.-én keresztül a Doktor24 és az UNION a pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának megvásárlásával. A cél a méretgazdaságosság előnyeit kihasználva, országszerte kedvező áron elérhetővé tenni a magas színvonalú privát egészségügyi ellátásokat. A pécsi akvizíció jelentősen bővíti az immár 1000 munkavállalót foglalkoztató, évente 350 ezer orvos-beteg találkozót lebonyolító Doktor24 lefedettségét. A Gazdasági Versenyhivatal által már jóváhagyott ügylet a hazai privát egészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója.

A felvásárlással elértük, hogy Magyarországon 4 millió ember maximum egy órán belül el tud jutni hozzánk. A Da Vinci Magánklinika a legnagyobb magán-egészségügyi szolgáltató Budapesten kívül, professzionális orvosi minőséget képvisel, elérhető áron – hangsúlyozta Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

Az UNION piacvezető és piacformáló az egészségbiztosítási szegmensben, és betöltött piaci pozíciójához méltó módon folyamatosan dolgozik azon, hogy minél jobb, minél szélesebb körű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek Budapesten és vidéken egyaránt. A létrejövő akvizíció jelentős lépés ehhez a dél-dunántúli régióban is – tette hozzá Almássy Gabriella, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az országos szolgáltatási hálózat kiépítése akvizíciókkal és célzott beruházásokkal ebben az esztendőben is folytatódik.

A Dunántúlon jól ismert, tekintélyes szakmai múltra visszatekintő pécsi Da Vinci Magánklinika elődjét 2005-ben alapították. Panorámás, modern központja 2011-ben nyitotta meg kapuit, és rövid időn belül a Dunántúl legnagyobb magánszolgáltatója lett, ahol exkluzív környezetben 2 nagyműtő, 22 fekvőbetegágy, 2 szülőszoba, 18 szakrendelő és mintegy 120 orvos szolgálja ki az ügyfeleket.

A klinika komplex és széles körű egészségügyi szolgáltatásokat nyújt. Többszakmás sebészethez kapcsolódó fekvőbeteg-ellátása 12 területet ölel fel, közülük a legnagyobb betegforgalom az ortopédiai és a plasztikai műtétekhez kapcsolódik. Az ambuláns kínálat 47 különböző ellátástípust foglal magában, kiemelt szakmai területek a nőgyógyászat, a szülészet és a gasztroenterológia.

A pécsi klinikán 2021-ben több mint 42.000 orvos-beteg találkozó, a járóbeteg-ellátásban 39.000 konzultáció és vizsgálat történt, illetve 3200 műtétet végeztek el. A klinika árbevétele elérte a 3,6 milliárd forintot.

Tíz év alatt Pécsett felépítettünk Magyarország egyik legnagyobb és legsikeresebb magánkórházát. Ahhoz, hogy innen tovább lépjünk tőkeerős és szakmailag is megkérdőjelezhetetlen partnerre volt szükségünk. A Doktor24 ilyen partner: országos infrastruktúrája és biztosítói háttere ügyfeleinknek és orvosainknak egyaránt előnyös – emelte ki Kovács Antal, a Da Vinci Kft. ügyvezető igazgatója, aki az akvizíciót követően a Doktor24 felső vezetésének tagjaként a magánklinikát irányító társaság élén marad.

Utoljára frissítve: 2022-01-07 19:39:23

További híreink
Középpontban a fiatalok egészsége
Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztikát és terápiát fejleszt ki közösen egy agár, egy kereskedelmi, egy orvos-biológiai...
2022-01-24 20:23:24, Hírek, Környezetünk Bővebben
Otthol, édes otthol
Ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban - Otthol, édes otthol.
2022-01-22 02:30:06, Hírek, Környezetünk Bővebben
Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
A pécsi önkormányzat Baranya megye meghatározó intézményeivel fog össze annak érdekében, hogy a régió településein, a megyeszékhelyen javuljon a gazdaság versenyképessége.
2022-01-21 20:38:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy magasraktár-rendszerben több különböző munkadarabot kellett megkeresniük és ezeket adott sorrendben kipako...
Bővebben >>