. Ma Vazul napja van.
Már készül a város
2024-05-02 22:02:53
Már készül a város

Már készül a város

Pécsen a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny ideje alatt számos kísérő rendezvényt  is tartanak.

A körverseny jó lehetőség arra, hogy rajta keresztül megismerhesse a nagyvilág hazánkat, városainkat és tájainkat, ugyanis az eseményt 190 országban követhetik tévén az érdeklődők.
 
Pécs kétnapos "Bike Weekenddel" várja az érdeklődőket. Hagyományteremtő céllal rendeznek regionális pump track versenyt Tüskésréten, valamint közös, kerékpáros gurulást a város három pontjáról a Széchenyi térre. Az óvodások is kerékpárra pattanhatnak, de a trialosok is csatlakoznak a programokhoz.

Megrendezik a II. Zsolnay-kupát, valamint az e-bike futamot. A résztvevőknek 3,4 kilométeres távon 256 méternyi szintkülönbséget kell leküzdeniük, benne a híresen nehéz szakasszal, hogy aztán - akárcsak a nagyok - az állatkertnél érjenek be a célba. Az egyetem, az egyházmegye, valamint a város nemzetiségei is flashmobbal, valamint egyedi produkciókkal készül Pécs több pontján.

Az eseményhez kapcsolódó  kiállításon az érdeklődők megtekinthetik  az előző versenyek győztesei által dedikált trikókat, a múlt évi trófeáját, a 2024-es betétverseny, a Zsolnay-kupa eredeti díjait, a Lotus Team - a világ egyik legmodernebbjének számító - versenykerékpárját és egy egyedi gyártású Csepel versenybiciklit az 1960-as évekből. Fényképek segítségével idézhetik fel a tavalyi versny hangulatát és
megismerkedhetnek a körverseny, ezen belül a pécsi szakasz részletes útvonalával,  a pécsi kísérő rendezvények programjaival.

Az idei, 45. Tour de Hongrie május 8-án a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal startol, majd a szintén mezőnyhajrát ígérő Tokaj-Kazincbarcika (162 km) etap következik. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról egy mátraházi körözést követően Kékestetőre tekernek fel a bringások (183 km), majd a budapesti Hősök teréről induló 166 kilométeres táv vár a mezőnyre. Itt az enyhén emelkedő etyeki befutó teheti kiszámíthatatlanná a szökevények, a sprinterek és a hegyi menők számára egyaránt kedvező szakaszt. A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófoktól Pécsig 173 kilométert teljesítenek a kerékpárososok, a befutó a tavalyról jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. A viadal 2015-ös újraindulása óta most lesz a legnagyobb, 7871 méter az összesített szintemelkedés - közölték korábban a szervezők.

Az elmúlt esztendőben nagy figyelem és komoly népszerűség mellett zajlott a Tour de Hongrie pécsi szakasaz, a meredek utcák számos izgalmat tartogattak. A mezőny idén is érinti Pécsett, sőt, ezúttal az utolsó köröket is a Mecsek-oldal kaptatóin teszik meg. A legmeredekebb részt, a, a Bárány utat háromszor is meg kell tenniük a versenyzőknek, mielőtt átszakítják a célszalagot az állatkertnél. Idén a magyar válogatottban az utóbbi tíz év legjobbjai állnak össze és a legjobb nemzetközi sprinterek érkeznek, hogy a világ legnagyobb versenyeire készüljenek Magyarországon.

Utoljára frissítve: 2024-05-02 22:15:17

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a ...
Bővebben >>