. Ma Ervin napja van.
Már nemcsak álom
2021-03-02 19:59:32
Már nemcsak álom

Már nemcsak álom

A helyi terméket előállítók  és a vásárlók igényeit jobban kiszolgáló vásárcsarnok épül Pécsett, amelyben a Baranya megyében élő termelők korszerű körülmények között árusíthatják a termékeiket, amellyel egyben megvalósul a Rövid Ellátási Lánc (REL) is.

A város közgyűlése még az előző városvezetés idején adta be  „Helyi gazdaságfejlesztés: Új pécsi vásárcsarnok megépítése” címmel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett pályázati kiírásra, amelyen sikeresen szerepelt és 2016. novemberében megszületett  döntés értelmében a beruházás megvalósítására 2 784 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Ezt követen került sor a közbeszerzési eljárás lefolytatására, ami 2019-ben zárult le. A kivitelezési tervek elkészítésére és a beruházás megvalósítására a legkedvezőbb ajánlatot a BBuild and Trade Kft. adta, azonban az meghaladta a rendelkezésre álló pályázaton elnyert támogatás összegét, ezért az önkormányzat többlettámogatási kérelmet nyújtott be Magyarország Kormányához.

 

A kivitelezési szerződés aláírására 2019. augusztus 16-án került sor azzal, hogy az építési munkálatok csak akkor indulhatnak meg, ha a szükséges többletfedezet rendelkezésre áll. Közel egy évnyi várakozás után az új pécsi városvezetés 2020. júliusi döntésével biztosította a többletfedezetet annak érdekében, hogy az új vásárcsarnok megépülhessen. Aztán 2020. októberében megszületett a kormánydöntés arról, hogy a projekt további 415 779 890 forint vissza nem térítendő támogatásban részesü, ezzel a rendelkezésre álló támogatási összege 3 199 779 890 forintra emelkedett.

A kivitelező az új vásárcsarnok munkaterületét 2020. július 31-én vette át. A kivitelezési tervek elkészítésével párhuzamosan  megkezdődtek a földmunkák, továbbá az épület alapozása is, amivel  novemberben végeztek. Ezt követően kerültek a helyükre  a vasbeton tartószerkezeti elemek. Év végére pedig kirajzolódott az épület maga.

Ez év januárjában már megkezdődött  a belső tereket meghatározó monolit vasbeton boltívek megépítése, valamint elkezdődtek a csarnok főhajó szerkezetépítésének előkészítő munkálatai és  az épületrészek falazása. A teljes vázszerkezet várhatóan nyárra készül el, a tető   őszre kerül a helyére, ezt követően kezdődnek el a belsőépítészeti munkálatok, a belső burkolás, az épületgépészeti rendszerek - fűtés, világítás, szellőzés - kiépítése.

 

A tervek szerint a kivitelezési munkálatok 2022. januárjában fejeződnek be.

Utoljára frissítve: 2021-03-02 20:02:44

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>