. Ma György napja van.
Már Pécsett van a tolvaj
2014-04-23 21:31:24
Már Pécsett van a tolvaj

Már Pécsett van a tolvaj

A Pécsi Járásbíróság  elrendelte a kegytárgyak eltulajdonításával alaposan gyanúsítható H. Krisztián előzetes letartóztatását.  

Mint Dakos József, dandártábornok,  megyei főkapitány elmondta az osztrák és a magyar rendészeti szervezetek szoros együttműködésének köszönhetően rövid időn belül sikerült elfogni, a nagy értékű lopás elkövetésével alaposan gyanúsítható pécsi lakhellyel is rendelkező, többszörös visszaeső 25 éves H. Krisztiánt. A nyomozás és a lefolytatott házkutatás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető alaposan gyanúsítható a pécsi vásártéren, falbontással elkövetett rablás bűntettével is, amelyet V. Jenővel közösen hajtott végre.


Andreas–Thomas Nagy, az Osztrák Nagykövetség belügyi attaséja annak a véleményének adott hangot, hogy  a schengeni együttműködésnek  köszönhetően a bűnüldöző szervezetek   gyorsan és hatékonyan tudnak  eljárni.  Kitért arra is, annak, hogy  az elkövető rövid időn belül kézre került, valamint  a grazi ügyészség rugalmasságának köszönhetően, két nagy értékű kegytárgyat már H. Krisztián  kihallgatását   követően sikerült lefoglalni, ebből egyet addigra már el is adtak.


Udvardy Gyögy pécsi megyéspüspök  mindehhez a következőket fűzte hozzá, az ellopott kegytárgyak - korábbi püspökök mellkeresztjei és gyűrűi  -  nemcsak vagyoni, művészet,i hanem eszmei és hitéleti értéket is képviselnek.  A megkerült  ékszerek – amint visszakapják azokat -  a január óta működő egyházmegyei múzeumba kerülnek.


Mint, arról korábban hírt adtunk a pécsi Bazilika Mária kápolnájából egy ismeretlen személy püspöki ékszereket tulajdonított el. A széleskörű nyomozás eredményeként a rendőrök néhány napon belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről megállapították, hogy külföldön tartózkodik, így ellen európai elfogatóparancsot adtak ki. Az osztrák rendőrök  február 1-jén egy grazi lakásban fogták el H. Krisztián 25 éves pécsi lakhellyel rendelkező férfit. A kiadatási eljárás lefolytatása után  április 15-én adták át az osztrák hatóságok a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak a férfit.


Az eltulajdonított ékszereket – egy lánc és egy érem kivételével, ezeket még keresik  - a rendőrök Pécsett és Grazban lefoglalták, amelyeket a Pécsi Egyházmegyének rövid időn belül átadnak.

Utoljára frissítve: 2014-04-23 21:46:07

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>