. Ma Emma napja van.
Másfél milliárd szárad a lelkükön
2017-03-31 14:51:53
Másfél milliárd szárad a lelkükön

Másfél milliárd szárad a lelkükön

Baranyában újabb őrző-védő láncolat vezetői buktak le,  csaknem másfél milliárd forintot csaltak el.


A NAV kommandósainak bevetésével és elfogásokkal kezdődött az a pécsi akció, amelyben a NAV pénzügyi nyomozói ismét egy vagyonvédelemmel és takarítással foglalkozó bűnszervezet vezetőit vették őrizetbe. A bűnszervezet csaknem másfélmilliárd forintot csalt el.


A pécsi székhelyű munkaerő-kölcsönzésre és munkaközvetítésre szakosodott bűnszervezet által működtetett cégek Budapesten, Pécsett, Szekszárdon, Baján, Szegeden, Debrecenben és Kecskeméten vállaltak őrzésvédelmi és takarítási megbízásokat, több száz munkavállalóval.  


Az irányítók célja ugyanaz volt, mint általában a hasonló tevékenységgel foglalkozó elkövetői köröknél, hogy elkerüljék a munkavállalóik után fizetendő adók-és járulékok, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások után ne kelljen  áfát fizetniük. Ugyan a dolgozóikat bejelentették, ám általában bevallást már nem nyújtottak be utánuk, vagy ha mégis, a járulékokat végül nem fizették be. Emellett a munkaközvetítői szolgáltatás után fizetendő áfa összegét fiktív számlák felhasználásával minimálisra csökkentették.


A bűnszervezet e mellett a hatóságok elől eltitkolt könyvelői irodával is rendelkezett. A könyvelőcsoportot a bűnszervezet vezetőjének volt felesége irányította.


A két irányító férfit a NAV kommandósai fogták el, a pénzügyi nyomozók pedig további 19 gyanúsítottat állítottak elő. Az akcióban 49 helyszínen tartottak házkutatást. Az akció során a költségvetésnek okozott másfél milliárdos kár megtérülése érdekében többek között ingatlanokat, bankszámlákat zároltak és készpénzt, gépjárműveket foglaltak le.


A nyomozás bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik. A nyomozók eddig huszonegy gyanúsítottat hallgattak ki, közülük hárman előzetes letartóztatásban vannak.

Utoljára frissítve: 2017-03-31 14:53:18

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>