. Ma Márk napja van.
Medvebocsok Hertelenden
2012-05-20 15:59:39
Medvebocsok Hertelenden

Medvebocsok Hertelenden

A medvebocsok Magyarhertelenden a Kiskastélyban várják a látogtókat  Tibold Zita és Bölcz Berta „Varázspadlás a Kiskastélyban” című kiállításán.

Az elnevezés igen találó, hiszen nem csak gyermekek, de felnőttek is el-elvarázsolódnak a több száz kiállított tárgy, - játékok, életképek, használati tárgyak és régiségek láttán. A látványt és a látogatói élményt növeli a kiállított tárgyak jól elkülönített tematikus csoportosítása, mondhatni „3 az 1-ben” tárlattal találkozhat a látogató. Az alapterületet tekintve meghatározó a medve- és mackógyűjtemhaény mérete, melyben számtalan szín és formai változatosság figyelhető meg a közel hatszáz maci láttán. 

 

A Mackómúzeumként is emlegetett elnevezés már most belopta magát a látogatók szívébe, akik mesebeli „kirándulást” tehetnek a Varázspadláson, ki-ki gyermekkorába, vagy emlékeibe kalandozva. Mint Tibold Zita a gyűjtemény alapítója elmondta, a Varázspadlás azon túl, hogy meghatározóan a kedves játékainkat, a mackókat mutatja be, még két tárlat is látható benne,  afrikai, indonéz, busó vagy velencei és más maszkok mellett egy külön teremben szódásüvegek is kiállításra kerültek. A mackó kiállítás  minden bizonnyal nem csak a gyermekeknek, de a régvolt gyermekeknek is érdekes, és élménydús kalandozást kínál. 

 

A Varázspadlás létrejöttéhez Magyarhertelend Önkormányzata az ingatlant,  barátok, önkéntesek a gyűjtemény berendezését, míg a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter szakmai ötleteket adva segítette a gyűjteménytulajdonost és a kiállítótér kialakítását.

Utoljára frissítve: 2012-06-25 12:29:37

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>