. Ma Gedeon napja van.
Még R2-D2 is szamárfület kap
2021-08-26 20:53:44
 Még R2-D2 is szamárfület kap

Még R2-D2 is szamárfület kap

A családok az ország egyik legnagyobb,  ingyenes gyerekfesztiválján, a Szamárfül Fesztiválon búcsúztathatják a nyarat Pécsett.  

A Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27–29. között közel hetven program várja a  kicsiket és nagyokat. A kínálatban szerepelnek még gyermekszínházi és bád előadások, koncertek, kézműves foglalkozások, , tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás.
 
Olyan gyerek-kedvencek lépnek fel, mint az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos, és a Kiskalász.
 
A Csillagok Háborúja kedvelői közös fényképet készíthetnek R2-D2-val és a rohamosztagosokkal egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt. Az vérbeli rajongók számára pedig igazi kuriózum lesz majd  a birodalmi sisakkiállítás.
 
A kreatív, kézműves programok keretében lesz majd képeslapkészítő műhely, gyöngyfűzés, origami foglalkozás, marcipán gyurmázás és nemezékszer-készítés.  E mellett lesz gyerekvívás, a ládából készült mini hullámvasút, de még  kötélpark-kalandpálya is.
 
A színházi és bábszínházi előadások között látható lesz  többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, de a Sárkányölő Sebestyén vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait bemutató bábjáték. A Bóbita Bábszínház mellett fellép marosvásárhelyi Ariel Bábszínház és interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád.
 
Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin mesekiállítás, valamint a Bóbita Bábszínház 60 évét felölelő kiállítása is a fesztivál ideje alatt nyílik meg.
 
Az esetleges rossz idő sem szabhat gátat a hétvége legjobb gyerekmulatságának, ugyanis a közel 70 programjának szinte mindegyike „vízálló”!

Utoljára frissítve: 2021-08-26 20:54:09

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>