. Ma Auguszta napja van.
Még több intézkedés - szinte minden zárva tart
2020-03-16 21:29:38
Még több intézkedés - szinte minden zárva tart

Még több intézkedés - szinte minden zárva tart

Pécsett is bezárnak a kiállítóhelyek, elmaradnak kulturális rendezvények,változik a szolgáltatók ügyeleti rendje.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság összes bemutatóhelye és szálláshelye bezár. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság minden előre meghirdetett programja elmarad. A szakvezetéses túrákra és környezeti nevelési foglalkozásra bejelentkezett csoportok részére a lefoglalt/megrendelt programok nem kerülnek megtartásra. A rendelkezés visszavonásig érvényes.


Bezárnak a Zsolnay Örökségkezelő NKft. kiállításai, valamint minden rendezvényét, törlik az általuk üzemeltetett helyszínen  a Zsolnay Negyedben  - beleértve a Planetárium, Labor – Játechtér, E78, m21 Galéria, Bóbita Bábszínház és Pécsi Balett  - programjait, valamint a Pécsi Galéria, a Kodály Központ, a Művészetek és Irodalom Háza és a pécsi világörökségi helyszínek rendezvényeit. A Zsolnay Negyed területén található vendéglátóegységek egyelőre maguk dönthetnek arról, hogy kinyitnak-e.


Március 16-tól a Zsolnay Örökségkezelő NKft. esküvőhelyszíneinek személyes ügyfélszolgálata határozatlan ideig zárva tart. Az esküvőkkel kapcsolatos ügyintézés a továbbiakban telefonon és e-mail-ben történik. Ezen kívül aPannon Filharmonikusokkal és a Filharmónia Magyarországgal közösen meghozott döntés értelmében  bezár a Kodály Központ jegypénztára, az épület látogatását a nagyközönség számára határozatlan időre felfüggesztik.


Keddtől visszavonásig a Janus Pannonius Múzeum intézményei is zárva tartanak, a tárlatok nem látogathatók, hasonlóan a ZSÖK intézményeihez.Továbbá Pécs önkormányzata rendelkezése értelmében a Biokom Nkft. március 16-ától határozatlan időre lezárta Szilárd Leó parki, a Tettye téri, a Béke parki, a Megyeri téri, a Köztárság téri játszótereket.


A Civil Közössége Háza  is határozatlan időre bezár. Az érkező levelekről telefonon, vagy e-mailben értesítjük az érintetteket, átvételük egyéni időpont egyeztetés alapján történik.


A pécsi óvodák és bölcsődék  keddtől ügyeleti rendszerben működnek, amelynek keretében a város önkormányzata gondoskodik azon önkormányzati, valamint az egyházi, egyetemi és magánintézményekbe járó gyermekek ellátásról is, akiknek a felügyeletét szüleik más módon nem tudják ellátni. A pécsi óvodák és bölcsődék közül ennek értelmében az alábbiak tartanak ügyeletet a rendelkezés visszavonásáig:


A Keleti Városrészi Óvoda két helyen tart ügyeletet: a Teleki B. u. 2-ben és a Vasasi tagóvodában. (www.keletiovi.hu, tel: 239-532, illetve 537-083)
A Kertvárosi Óvodából egy óvoda tart ügyeletet a Testvérvárosok terei székhelyen. (www.kertvarosiovi.hu, tel: 438-371)
A Nyugati Városrészi Óvodában három óvoda tart ügyeletet: az Esztergár Lajos úti, a Mezőszél utcai és a Radnóti Miklós utcai tagóvoda. (www.nyugatiovoda.hu, tel: 252-434, 534-460, illetve 255-815)
A Városközponti Óvodában egy telephely tart ügyeletet, a Budai Nagy Antal utcai tagóvodában. (www.varoskozpontiovoda.hu, 315-455)
Az Apáczai óvoda a III. épületben tart ügyeletet. (www.educentrum.hu/ovoda, 550-643)
A Kisgyermek Szociális Intézmények (bölcsőde) négy telephelyen tart ügyeletet, ezek az Apáczai körtéri (csoda@kszipecs.hu, tel: 550-628), a Gosztonyi utcai (feszek@kszipecs.hu, tel: 253-097), a Siklósi utcai (torpike@kszipecs.hu, tel.: 210-626) és a Köztársaság téri bölcsődék (zoldliget@kszipecs.hu, tel.: 314-994).


A Dél-Kom-nál  is bizonytalan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás minden ügyfélszolgálatukon és ügyfélképviseletükön. Munkatársaik e-mailen, levélben vagy telefonon  készséggel állnak ügyfelek rendelkezésére.
Központi ügyfélszolgálat
Telefon: 72/805-410
e-mail: delkom@delkom.hu


A  köztemető  ügyfélszolgálatán  március 17-től határozatlan ideig az alábbi eljárásrend lép életbe:

1. Temetés ügyintézés kizárólag előzetes időpont egyeztetés után lehetséges. Időpont egyeztetés a 72/805-440 vagy a 72/805-445-ös telefonszámokon.

2. A sírhelyek újraváltása kizárólag elektronikusan vagy telefonon intézhető a 72/805-440-es telefonszámon vagy a temetopecs@temetopecs.hu e-mail címre írt elektronikus levél útján.

3. A sírgondozási, virágkötészeti munkák megrendelése a 72/805-440-es telefonszámon vagy a temetopecs@temetopecs.hu címre írt elektronikus levél formájában történhet.

 

A Tüke Busz járatai a nyári menetrend szerint közlekednek.

Utoljára frissítve: 2020-03-16 21:34:41

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>