. Ma Emma napja van.
Megalakult az emlékbizottság
2014-04-25 01:46:13
Megalakult az emlékbizottság

Megalakult az emlékbizottság

I. Világháborús Emlékbizottság alakult Pécsett, amelynek elsődleges célja, a világégés idejéből származó a családi relikviák gyűjtése, majd abból a Zsolnay Negyedben nagyszabású kiállítás megrendezése.

 A gyűjtés és a kiállítás  megrendezése lehetőséget teremt arra is, hogy párbeszéd kezdődjön az idősebb és fiatalabb generáció között annak érdekében, hogy  saját családjuk emlékein keresztül ismerkedjenek meg  az I. Világháború eseményeivel.


A pécsi és a környékén élők visszaemlékezéseire, tárgyaikra építő kiállításhoz a gyűjtőmunkája már elindult., amelyet köösen indított útjára a város,  a  Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pécsi Tankerülete, a  Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., a Janus Pannonius Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár Baranya Megyei Levéltára, valamint a Pécsi Tudományegyetem.


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a pécsi középiskolásokat is bevonta a programba, akik a családjukban, településükön fellelhető emlékanyagokat gyűjtik, majd a kiállítás idején rendhagyó történelemórán vesznek részt a Zsolnay Negyedben.


A tervek szerint az összegyűjtött relikviákból júniusban nyílik tárlat a Zsolnay Negyedben, az E26-27-es épület emeletén, valamint az Inkubátorházban.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>