. Ma Gedeon napja van.
Megidézik az ókori Pécsett
2020-09-19 02:50:46
Megidézik az ókori Pécsett

Megidézik az ókori Pécsett

Antik koncerttel, interaktív installációkkal és rendhagyó vezetett sétákkal várja látogatóit a Cella Septichora Látogatóközpont szeptember 19-20-án, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.


A Zsolnay Örökségkezelő NKft. kétnapos programja időutazásra invitál, amelynek során lehetőség nyílik megidézni az ókort, az egykori Római Birodalom fennhatósága alatt virágzó Sopianae (Pécs) 1600 éves épületei között. Pécs épített örökségi helyszínei egyszerre közvetítenek építészeti, képzőművészeti, történelmi, vallási és városképi információszövetet, amely történelmi korokon átívelő szellemiséget hordoz. A tudatos és sokoldalú hagyományőrzés, valamint az újdonságok iránti kreatív érzékenység szervesen összefügg, sőt egymást erősíti; ennek jegyében zajlanak a Kulturális Örökség Napjai programjai a pécsi világörökségi helyszíneken.


Szeptember 19-én 19 órától ingyenes antik koncert hallható a Cella Septichora Látogatóközpontban. Öt fiatal zeneszerző, Bajnok Ádám, Gelléri András, Muntag Lőrinc, Szécsi Lőrinc és Szőcs Márton új művei hangoznak el. Az első ízben megszólaló darabokat az antikvitás tematikája köti össze, így adva betekintést az antik kultúra, a kortárs zene és ezek fúziójának világába


Szeptember 20-án a Római Birodalom különböző területeiről ismert híres művészeti alkotások elevenednek meg interaktív installációk formájában. A látogatók hívhatják életre a pompei falfestmények alakjait, római császárportrék főszereplőivé válhatnak, és még a római istennőket is megtestesíthetik. Aki római viseletben érkezik, ingyenesen részt vehet a programon.

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>