. Ma Alfonz napja van.
Megidézik az ókori Pécsett
2020-09-19 02:50:46
Megidézik az ókori Pécsett

Megidézik az ókori Pécsett

Antik koncerttel, interaktív installációkkal és rendhagyó vezetett sétákkal várja látogatóit a Cella Septichora Látogatóközpont szeptember 19-20-án, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.


A Zsolnay Örökségkezelő NKft. kétnapos programja időutazásra invitál, amelynek során lehetőség nyílik megidézni az ókort, az egykori Római Birodalom fennhatósága alatt virágzó Sopianae (Pécs) 1600 éves épületei között. Pécs épített örökségi helyszínei egyszerre közvetítenek építészeti, képzőművészeti, történelmi, vallási és városképi információszövetet, amely történelmi korokon átívelő szellemiséget hordoz. A tudatos és sokoldalú hagyományőrzés, valamint az újdonságok iránti kreatív érzékenység szervesen összefügg, sőt egymást erősíti; ennek jegyében zajlanak a Kulturális Örökség Napjai programjai a pécsi világörökségi helyszíneken.


Szeptember 19-én 19 órától ingyenes antik koncert hallható a Cella Septichora Látogatóközpontban. Öt fiatal zeneszerző, Bajnok Ádám, Gelléri András, Muntag Lőrinc, Szécsi Lőrinc és Szőcs Márton új művei hangoznak el. Az első ízben megszólaló darabokat az antikvitás tematikája köti össze, így adva betekintést az antik kultúra, a kortárs zene és ezek fúziójának világába


Szeptember 20-án a Római Birodalom különböző területeiről ismert híres művészeti alkotások elevenednek meg interaktív installációk formájában. A látogatók hívhatják életre a pompei falfestmények alakjait, római császárportrék főszereplőivé válhatnak, és még a római istennőket is megtestesíthetik. Aki római viseletben érkezik, ingyenesen részt vehet a programon.

További híreink
Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskolában 43. éve folyik német nemzetiségi nyelvoktatás, az intézmény számára fontos a magyarországi németek kultúrkincsének, hag...
2020-10-29 20:26:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
A cél a gyümölcsöző együttműködés
Az informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet Pécsett a Hattyú ház első emeletén kialakított IT HUB Iroda.
2020-10-28 19:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Térjáték - új installációsorozat
A pécsi Művészetek és Irodalom Háza nemcsak programoknak, hanem kiállításoknak is otthont ad.
2020-10-26 20:15:50, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Drónok segíthetik a parlagfüves területek felderítését, de az utakon a forgalmi dugók megfigyelésében is szere...
Bővebben >>