. Ma György napja van.
Meglepetések napja
2018-06-17 23:17:55
Meglepetések napja

Meglepetések napja

Az utolsó mérkőzés a világbajnokság negyedik napján Brazília és Svájc között zajlik le.


A brazilok óriási esélyesei ennek a világbajnokságnak, főleg úgy, hogy legnagyobb sztárjuk, Neymar is rendelkezésre áll majd ez alkalommal! Emlékezzünk, az előző tornát hazai pályán sérülés miatt hagyta ki. Brazília mindig, minden körülmények között esélyese egy világbajnokságnak. Amióta Adenor Leonardo Bacchi – becenevén Tite – átvette a csapatot, ez a kitétel hatványozottan igaz.


Ennek fényében lenne hatalmas bravúr, ha itt ma Svájc pontot tudna szerezni. Vladimir Petkovic együttesének erre van is esélye, hiszen a svájci csapatot óriási küzdőszellem és összetartás jellemzi, ezért képesek olyan bravúrokra, mint például Portugáliát hazai pályán megverni a selejtezőben.


A brazilok Tite érkezésével kapták össze magukat, azóta fociznak más dimenzióban, mint a többi dél-amerikai csapat. Ami a brazil kezdőt illeti erre a mai meccsre, két olyan futballista van benne, akik hazai pályán négy évvel ezelőtt befejezték az akkori világbajnokságot, mindenki más új fiú.


A svájci kezdőcsapat tagjainak túlnyomó többségét megismertük már az Európa-bajnokságon, mindössze a védelemben Akanji, a középpályán pedig Zuber az új név. Svájcnak egyfajta jutalom az, hogy a brazilokkal játszhat, az a csapat pedig, amelyik a portugálokat legalább egyszer elkapja a selejtezőben, meg is érdemli ezt a jutalmat. Minden más, mondjuk egy ma esti győzelem cseresznye lenne a torta tetején.


A brazilok ugyanez a meccs elvileg kötelező házi feladat lenne, egy győzelemmel ők mennének Costa Rica után.


A brazil kezdőcsapat: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Phillippe Coutinho – Willian, Gabriel Jesus, Neymar Szövetségi kapitány: Adenor Leonardo Bacchi
A svájci kezdőcsapat: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Ricardo Rodrígouez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Zuber – Seferovic Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Játékvezető: César Ramos (Mexikó)
Nézőszám: 43109 fő


1. perc: A sárga-kékben játszó brazilok végzik el a kezdőrúgást, Svájc piros-fehérben futballozik, méghozzá a mexikói César Ramos játékvezető felügyelete mellett.
12. perc: Óriási helyzet maradt ki!!! Neymar baloldali beadását középen nem találja el Schär, így odakerül Paulinhóhoz, aki ellövi, Sommer beleér és így megy mellé! A szöglet valamilyen rejtélyes okból elmaradt!
20. perc: ÓRIÁSI GÓL!!! COUTINHO!!! Neymar játssza meg Marcelót a baloldalon, akinek a beadását kifejelik középről a tizenhatos bal sarkánál érkező Coutinho elé, aki kapásból, irtózatos erővel 20 méterről kilövi a jobb felsőt! Gyönyörű! 1:0
31. perc: Lichtsteiner simogatja meg a kelleténél durvábban Neymar arcát, sárgalapért cserébe! Ez nem ízlett Neymarnak!
40. perc: Füttyszót hallani a nézőtérről! Unatkoznak a stadionban! Nem csoda, a rúgott gól óta eléggé visszavettek a csapatok, meddő mezőnyjáték zajlik!
45. perc: Két perc lesz a ráadás, de nem is ez az érdekes, hanem hogy Neymar baloldali szögletét Thiago Silva fejeli kapu fölé! Ez volt az első félidő utolsó említésre méltó eseménye, César Ramos az öltözőbe zavar mindenkit!


A brazil csapat az első negyed órát nyomta meg igazán, aztán visszavettek a tempóból! Jórészt maguknál tartották a játékszert. A svájciak támadójátéka a nulla felé közelít, a bekapott gól után még inkább a védekezésre rendezkedtek be! Ha el is jutottak a kapuig, lövésre már nem maradt energia. Nagyjából így lehet összefoglalni az első félidőt.


46. perc: Csere nélkül folytatjuk, Svájc fogja kezdeni a második félidőt! Szeretnék egy izgalmasabb 45 percet!
47. perc: Casemiro felrúgja Dzemailit, amiért kiérdemel egy sárgát!
50. perc: EGYENLÍTÉS!!! Shaqiri jobboldali szögletét követően Zuber marad egyedül középet, ő ugrik és befejeli, a brazilok meg végig mozizzák az egészet! 1:1!
60. perc: Cserélnek a brazilok! Fernandinho áll be, Casemiro jön le!
65. perc: Schär kap egy sárgalapot, visszarántotta Neymart! Jogos és egyértelmű
67. perc: Cserélnek a brazilok Renato Augusto érkezik, Paulinhót váltja!
68. perc: Szegény Neymart ma sanyargatják! Behrami rúgott oda neki, őt is sárgával jutalmazzák!
71. perc: Svájc cserél! Behraminak van egy sárgája, gyorsan le is kapja Vladimir Petkovic! Zakaria váltja
79. perc: Brazil csere! Gabriel Jesús jön le, érkezik Roberto Firmino a pályára!
80. perc: Cserél Svájc Seferovic is befejezi, Embolo jön a helyére!
87. perc: Lichtsteiner megsérül! Le kell cserélni! Langot küldi be a kapitány! Aztán egy jobboldali Willian beadást Neymar fejel Sommer kezébe!
90. perc: Neymar jobboldali szabadrúgása középen Firminót találja meg, aki a jobb alsó irányába fejel, Sommer óriási bravúrral kiszedi!
91. perc: MAJDNEM!!! Neymar baloldali szögletét követően 15 méterről lőhetett Miranda, egy méterrel tévesztette el a bal alsót!
96. perc: Még a végén 25-ről, balról beadja Neymar, Renato Augusto tüzel 5 méterről, Schär blokkol és vége! César Ramos lefújja a mérkőzést!


Addig járt a brazil korsó a kútra, amíg legalábbis megrepedt! A 20. percben már vezettek ugyan, de az egyenlítésig csak szórakoztak, így Svájc ki tudott egyenlíteni! Hiába támadott szinte végig a brazil csapat, érezhető volt rajtuk az idegesség, gyakran csúszott hiba a passzokba!


Svájc tisztességes küzdelemben, helyenként szép játékkal lopott pontot a braziloktól! Arrafelé büszkék lehetnek magukra! Ez volt Tite huszonkettedik mérkőzése, egy kivétellel nem kapott ki! A második meccs viszont kulcsfontosságú lesz mindkét csapatnak, már ha nem akarnak a csoportkör után búcsúzni!

 

Ezzel véget ért a negyedik versenynap is a világbajnokságon! Holnap már a csoportkör első fordulójának befejezésével várjuk önöket!
(Haász Rudolf )

Utoljára frissítve: 2018-06-17 23:19:06

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>