. Ma Orbán napja van.
Megnyílt a megújult piac Pécsen a Diana téren
2024-05-10 22:49:49
 Megnyílt a megújult piac Pécsen a  Diana téren

Megnyílt a megújult piac Pécsen a Diana téren

Az új piacépületben európai körülmények között kínálhatják portékáikat a vásárlóiknak  Pécsen a Diana téren.

A Diana tér és az ott helyet kapott piac a Kertváros egyik legforgalmasabb közterülete. Az elmúlt években jelentősen leromlott az állapota, ezért az önkormányzat kiemelt projektként kezelte a teljeskörű rekonstrukcióját. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetésből elnyert 300 millió forintos támogatás felhasználásával valósult meg.

A munkálatok múlt év nyarán kezdődtek, s ugyan idén április végére be is fejeződtek, de az utolsó simítások még hátra voltak ahhoz, hogy a piac megnyithassa kapuit a pécsiek, és persze főként a kertvárosiak előtt. A berendezési tárgyak és bútorok beépítését, valamint a bérlőkkel folytatott egyeztetések lezárultát követően nyitotta meg kapuit a héten a vásárlók előtt.

A Diana téri piac egyben fontos helyszíne a pécsi gazdaságnak, ugyanis helyi és környékbeli termelők árusítják itt a termékeiket, ami számos családnak a  megélhetését  jelenti. Ehhez járul hozzá az idén bevezetett, kizárólag a helyi piacokon, helyi termelőknél felhasználható új piaci utalvány, ami elsősorban a legnehezebb sorsú pécsi családoknak nyújt segítséget az élelmiszerek megvásárlásához. Ez egyben a kistermelőknek is   segítséget jelent, növekedik általa a bevételük, biztonságosabbá válik a megélhetésük.

A piac átalakítása során újabb és vonzóbb árusítóhelyek jöttek létre.  Az új, vonzóbb környezet növelheti a forgalmat, a felújított piac nemcsak vásárlási lehetőséget, hanem egyéb eseményeknek is helyet adhat, mint például tematikus piaci napok, de közösségi  térként is működhet. A beruházás keretében  új piaccsarnok épült, amiben tizenött üzlethelyiség kapott helyett, saját mosdókkal. A fedett piactéren  pedig hatvan árusító asztalt helyeztek el. Az épület hűtése, fűtése elektromos üzemű hőszivattyús rendszerrel történik. A fenntartási költségek csökkentése érdekében napelemes rendszert telepítettek az épület tetejére. Ezen felül vásárlói és személyzeti mosdók is helyet kaptak a piac területén.

Utoljára frissítve: 2024-05-11 21:52:13

További híreink
Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
Ismét a Zsolnay Negyedben rendezik meg a Városi Gyereknapot Pécsen, kicsiknek, nagyobbaknak és a felnőtteknek is kínálnak szórakozási lehetőséget.
2024-05-24 22:00:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
Urban art fesztivál helyszíne lesz Pécs május 24 és szeptember 22 között.
2024-05-24 21:47:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
A vadhús fogyasztásának előnyei
Szarvas és mangalica húsból készült stifoldert, vaddisznópörköltet is lehetett kóstolni a Nemzeti Agrárkamara Baranya Vármegyei Szervezete immár hagyományos vadétel kósto...
2024-05-22 22:19:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Urban art fesztivál helyszíne lesz Pécs május 24 és szeptember 22 között.
Bővebben >>