. Ma Gedeon napja van.
Megnyílt az UNIV gyógyszertár
2018-02-09 20:46:11
Megnyílt az UNIV gyógyszertár

Megnyílt az UNIV gyógyszertár

A Janus Pannonius Klinikai Tömb Honvéd utcai bejáratánál ünnepélyes keretek között adták az   ambulanciákon kezelt és klinikákról távozó, hazatérő betegeket, valamint a lakosságot ellátó gyógyszertárat.


Régi elképzelés valósult meg azzal, hogy a Pécsi Tudományegyetem egy közvetlen, a lakosság gyógyszerellátást  is lehetővé tevő gyógyszertárat alakíthatott ki, a klinikai ambulanciák és a háziorvosi ügyelet, valamint a Sürgősségi Betegellátó Osztály közvetlen közelében, ezzel  egyben megteremtve és gyorsítva az ott kezelt betegek gyógyszerhez jutását. A megvalósítást segítette, hogy az elmúlt években jelentősen előrehaladt a pécsi klinikák felújítása, így különösen az új „400-ágyas” klinikai tömb átadása.


Látványos külső és belső átalakításon esett át a Honvéd utcai építmény, amely új bejáratot kapott keleti és nyugati oldalról, előbbinél új előtető is épült. A gyógyszertár a XXI. század követelményeinek megfelelően akadálymentesített – kerekesszékkel, babakocsival – is   könnyen megközelíthető.


A betegellátás színvonalát emeli, egyúttal a gyógyszertári munkát lényegesen megkönnyíti néhány korszerű megoldás alkalmazása. Olyanok,  mint például a számítógép vezérlésű gyógyszerkiadó automata, ami által felgyorsul a gyógyszerellátás. E mellett  az épület belső terének  kialakításakor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a betegek és a vásárlók tájékoztatását korszerű eszközökkel is segítsék, továbbá  arra is odafigyeltek, hogy a gyógyszerészi gondozáshoz és tanácsadáshoz megfelelő tér és felszerelés álljon rendelkezésre.


Az új gyógyszertár teljes körűvé teszi a betegeknek nyújtott szolgáltatást, ugyanakkor gyakorlati oktatási helyszíne is egyben a pécsi egyetem gyógyszerész hallgatóinak. E mellett innovatív megoldások kipróbálására is mód van benne, ami a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló nagyszabású egyetemfejlesztési projekt egyik legfontosabb tartalmi célkitűzése is.


A beruházás összesen mintegy százmillió forintba került.(fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2018-02-09 20:46:44

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újra indult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata, Duna-Dráva Nemzeti Park Klub.
Bővebben >>