. Ma György napja van.
Megölte a szomszédját – életfogytiglant is kaphat
2017-06-30 14:36:33
Megölte a szomszédját – életfogytiglant is kaphat

Megölte a szomszédját – életfogytiglant is kaphat

A Baranya Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat egy túronyi férfi ellen, aki idős szomszédját megölte.

A vádlott évek óta a baranyai Túrony községben lakott, ahol  a szomszédjában élt  egy 81 éves német állampolgárságú férfi, akinek többször segített a ház körüli munkákban.  Az elmúlt év  májusában azonban  ittas állapotban elhatározta, hogy szomszédjától műszaki cikkeket tulajdonít el.

A férfi magához vett egy fejszét, majd bement a sértett udvarába, aki azonban váratlanul megjelent, meglátta a szomszédját, majd visszament a házba. Az elkövető  után ment, majd miután utolérte két alkalommal a fejszével fejbe ütötte, amitől az elesett, ezt követően a vádlott a földön fekvő férfi fejére még további két-három alkalommal ütést mért a fejsze fokával, aki az ütések következtében azonnal meghalt.
 
Ezt követően a vádlott a házból mintegy  harmincezer forintnyi értéket vitt el. Az elkövetés másnapján az elkövető visszatért a helyszínre, ahol a nyomokat tisztítószerrel eltüntette.
 
Az elkövető cselekménye, tekintettel arra, hogy nyereségvágyból, illetve idős személy sérelmére követte el, az emberölés minősített esetének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Utoljára frissítve: 2017-06-30 14:43:17

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>