. Ma Andrea napja van.
Megszépül a Niké-szobor környéke
2021-03-10 20:35:31
Megszépül a Niké-szobor környéke

Megszépül a Niké-szobor környéke

Pécs egyik kedvelt  pontja a Niké-szobor, ahonnan az egész  város  belátható


Régóta problémát jelentett azonban a terület elhanyagoltsága: a lepusztult, mára már használaton kívüli betonelemek elcsúfították a környéket. A Biokom munkatársai már elvégezték a szobor graffiti-mentesítését, elbontották az emlékmű déli oldalán a zöldterületen, illetve a szobor északi oldalán a parkolóban található betonba ágyazott egykori, ma már nem működő vas világítótestek maradványait, betonkockákat, betonteknőket. Ezen kívül elszállították a kapcsolószekrényt a betonágyazatával együtt, valamint leszerelték az emlékmű oldalán a 39 darab teljesen elrozsdásodott, lemezből készült lámpabúrát a tokozatokkal együtt. Ezt követően földdel töltötték  fel a kitisztított területet, megkezdődött  a környék parkosítása, később  utcabútorokat is kihelyeznek.


A fenti munkák egy többlépcsős program első ütemeként valósulnak meg. Az  elkövetkező időszakban  Pécsett évről évre több zöldterület, park, kirándulóhely újul meg, a társaság karbantartó részlegének, fűrészüzemének és kertészeti csoportjának köszönhetően.  Ebben az esztendőben – a Niké szobor mellett – várhatóan a Havihegyi Panorámasétány, az Árkádnál található  Czinderi park, a Puskin tér, a Malomvölgyi parkerdő és a Mandulás tornapálya újul meg.

Utoljára frissítve: 2021-03-10 20:35:58

További híreink
Világszínvonalú kutatások – egyre több szabadalom
A hazai székhelyű jogosultak közül a legtöbb Magyarországon hatályosított európai szabadalommal a Pécsi Tudományegyetem rendelkezett 2020-ban a Richter és az Egis mellett.
2021-04-17 18:52:14, Hírek, Környezetünk Bővebben
Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
Országosan egyedülálló képzési programot dolgozott ki közösen a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi és Közgazdaságtudományi Kara.
2021-04-14 11:00:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Angolul mérték össze földrajz tudásukat
Idén 12. alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete a HunGeoContest angol nyelvű földrajzi tanulmányi vers...
2021-04-14 10:37:29, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Izgalmas kérdések, kitűnő hangulat és nagyszámú résztvevő jellemezte az első magyarországi német online Teitsc...
Bővebben >>