. Ma Emma napja van.
Megszűnnek a roaming díjak az unióban
2017-06-14 21:07:32
Megszűnnek a roaming díjak az unióban

Megszűnnek a roaming díjak az unióban

Valódi európai sikertörténet a roaming díjak megszüntetése az Európai Unión belül.

Az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani, az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, valamint – az Európai Unió Tanácsa máltai elnökségének nevében – a máltai miniszterelnök, Joseph Muscat közös nyilatkozatban értékelte ennek fontosságát az unió életében.

Közleményükben  hangsúlyozzák, az Európai Unió lényege, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és megkönnyítse mindennapjaikat. Mostantól az unión belül utazók ugyanolyan díjszabás mellett telefonálhatnak, küldhetnek SMS-eket és csatlakozhatnak az internetre mobileszközeikkel, mint saját hazájukban. A barangolási díjak megszüntetése olyan  siker, egyszersmind olyan eredmény, ami mindenki  számára kézzel fogható


A piac sokáig nem működött megfelelően ezen a téren, és az utóbbi tíz évben  az unió intézményei keményen dolgoztak azon, hogy orvosolják ezt  a helyzetet. Az emberek eddig csak csínján merték használni mobiltelefonjukat, amint átlépték az unió valamelyik belső határát, legyen szó nyaralásról, munkáról, tanulmányokról, vagy csak egy rövid kiruccanásról. Hazatérve pedig rettegve várták telefonszámlájukat, mekkora összeget kell majd fizetniük a magas roaming díjak miatt.  Mindez már a múlté, ezentúl az unió országaiban ugyanolyan díjszabás mellett telefonálhat  és internetezhet bárki, mint odahaza.

Mindez hosszú előkészítés után, sokak munkája nyomán valósulhatott meg. A szoros együttműködésnek köszönhetően az Európai Uniónak sikerült olyan pozitív eredményt elérnie, amely kézzelfogható előnyökkel jár polgárai számára, s  véget vetett a túlzóan magas barangolási díjaknak. Ugyanakkor sikerült kiegyensúlyozott helyzetet teremteni abban is, hogy a belföldi mobilszolgáltatási díjcsomagok a roaming díjak megszüntetése ellenére versenyképesek és vonzók maradjanak.


A  mobilszolgáltatóknak két évük volt arra, hogy felkészüljenek a barangolási díjak felszámolására. A roaming díjak megszüntetése az unió egységes digitális piacának alapját jelenti, egyben egy újabb lépést az egységes, fenntartható, mindenki számára hozzáférhető európai digitális társadalom kialakítása felé vezető úton.

Utoljára frissítve: 2017-06-14 21:09:24

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>