. Ma György napja van.
Megtelik ismét az Ördögkatlan
2018-07-31 12:15:29
Megtelik ismét az Ördögkatlan

Megtelik ismét az Ördögkatlan

Több mint 650 kulturális programot kínál a 11. Ördögkatlan Fesztivál július 31. és augusztus 4. között meg négy dél-baranyai településen, Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden.

Az összművészeti kulturális  eseményre idén is csaknem nyolcvanezer fesztiválozót várnak a szervezők. Számos érdekes program mellett várhatóan nagy érdeklődés kíséri majd a Sztalker Csoport első önálló bemutatóját Faulkner Míg fekszem kiterítve című művét ifjabb Vidnyánszky Attila  rendezésében. Az előadást négyszer lesz látható az Ördögkatlanon, ezután vidéken játsszák, a jövő évadtól pedig Budapesten mutatják be. A nagyharsányi Szoborparkban bemutatásra kerülő darab  az Ördögkatlannal koprodukcióban kerül színre, akárcsak a K2 Színház Baranyai Gyöngyösbokréta című előadása, amit ősztől a MU Színházban nézhet meg a nagyérdemű.

A fesztivál öt napja alatt számos irodalmi és zenei program várják  a látogatókat. Többek között Snétberger Ferenc saját triójával, de tanítványaival is fellép a nagyharsányi Narancsligetben. E mellett Tompos Kátya, Zséda, a Csík Zenekar és Presser Gábor, az Anima Sound System, a Budapest Bár, a Quimby és a Kiscsillag is hallható lesz. Az Ukrán Udvarban - Both Miklós rendezvényének a nagyharsányi Rácz-ház ad helyet - égy napon át ezúttal az ukrán falvak tradícióival, ünnepeivel ismerkedhetnek az érdeklődők mutatják be.

Beremend ismét különlegességgel   várja a komoly zene kedvelőit a Hungarian Studio Orchestra, a Nemzeti Énekkar tagjaiból álló Katlankórus Haydn Teremtés című oratóriumának magyar nyelvű változatát mutatja be a Megbékélés Kápolna előtti téren.

Utoljára frissítve: 2018-07-31 12:16:37

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>