. Ma Márk napja van.
Megtette első útját a Mohács I.
2019-04-12 00:14:37
Megtette első útját a Mohács I.

Megtette első útját a Mohács I.

Ünnepélyes keretek között indul első útjára az ötven fő szállítására alkalmas húsz méter  hosszú katamarán sétahajó.

Az idegenforgalom fellendítésében is mérföldkőnek számító  „Mohács I.” nevet viselő sétahajóval lehetővé válik a hazai és a horvátországi Duna-szakasz, valamint Dráva-szakasz bejárása, megtekintése. Mohács  horvát testvérvárosával, Pélmonostorral közösen nyújtott be  pályázatot a kerékpáros és a vízi-turizmus (Bike&Boat) összekapcsolására, amelyen sikerrel szerepeltek.

 

A Duna parti város megrendelésére magyar-horvát, határon átnyúló projekt elemeként bruttó 207 millió forintból, 39 millió forint önrész mellett készült el az ötven fő szállítására alkalmas húsz méteres katamarán sétahajó. A Mohács I. katamarán sétahajót egy év alatt építette meg a Wiking Yacht Club Budapesten a  hajógyári szigeten lévő telephelyén. Beszerzésével a város elsődleges célja az volt, hogy egy busznyi embernek lehetősége nyíljon a Duna által határolt területeket a vízről megismerni, egy kiránduló társaságnak  lehetősége legyen akár egy-két órát, vagy ennél hosszabb ideig is hajózni a Dunán.

A hajó tervezett  útvonala a gemenci Keselyűs-kikötőtől a Béda-Karapancsa tájegységig, horvát területen Eszékig, illetve Vukovárig terjednek majd, az Almás-kikötőnél érintve a Kopácsi-rétet. A hajó szolgáltatásai az utazóközönség részére belföldön április 15-től érhetők el, kivéve a május 9-12. közötti időszakot és május 23-at. A határon túli utazásra várhatóan  június 1-től nyílik lehetőség. A hajóban 10-15 kerékpár is kényelmesen elhelyezhető, ami lehetőséget terem kombinált - szárazon és vízen zajló – programok lebonyolítására is. A sétahajó nem menetrend szerint közlekedik majd, előre egyeztetett időpontokban csoportok, iskolások, egyedi megrendelések alapján vehetik majd bérbe. A tarifákat az üzemeltető a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. már kidolgozta.

Mint Szekó József Mohács polgármestere a kirándulóhajó Mohácsról Eszékre vezető első útján elmondta, a katamarán nem csak a turisták kiszolgálását szolgálja majd, hanem a mohácsiakat is, ugyanis alkalmas céges rendezvények, kisebb konferenciák, művészeti rendezvények, tanulmányi kirándulások, vállalati tréningek, vagy akár baráti és családi események megrendezésére a megszokottól eltérő helyszíneként.

Kitért arra is, az akadálymentesített hajó akár 40 kilométer/órás sebesség elérésére is képes, a fedélzeten a  hűtő-fűtő klímával és mosdóval ellátott panorámás teremben büfésarkot és egy kis pódiumot is kialakítottak. A prezentációk megtartására korszerű okos televízió és hangosítás is rendelkezésre áll.

Hangsúlyozta, Baranyában számos olyan látnivaló és attrakció van amiért érdemes a térségbe ellátogatni. A felgyorsult világban a turistáknak  is gyorsan kell élményt nyújtani, egyik helyszínről a másikra vinni őket. Erre a térségben minden feltétel adott, azonban ehhez  csomagban kellene kínálni a pécsi, a villányi, a siklósi, a harkányi, a szigetvári és a mohácsi turisztikai, kulturális lehetőséget, látnivalókat,  ezen a módon lehetne elérni, hogy több napot is eltöltsenek a turisták Baranyában.

Utoljára frissítve: 2019-04-12 00:17:03

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>