. Ma Auguszta napja van.
Megújulnak a világörökségi helyszínek
2021-07-19 02:58:01
Megújulnak a világörökségi helyszínek

Megújulnak a világörökségi helyszínek

A munkaterület átadással kezdetét vette  a pécsi Világörökségi Negyed fejlesztése nevet viselő projekt.

A Világörökségi Negyed Pécs egyik legfontosabb történelmi-turisztikai értéke, amelynek megőrzése, bemutatása és folyamatos fejlesztése kiemelt jelentőségű, ennek érdekében a város önkormányzata, a Zsolnay Örökségkezelővel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen konzorciumi megállapodás keretében a Világörökségi helyszínek fejlesztése nevet viselő program keretében kiírt pályázaton sikerrel szerepelt,  900 000 000 forint  Európai Uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el.


A pályázati forrás felhasználásával megújulnak a Cella Septichora, az Ókeresztény Mauzóleum mellett az Apáca utca 8. szám alatt található sírkamrák, valamint az eddig csak részben bemutatott sírkamrák is látogathatóvá válnak. Mivel a fejlesztési terület három különböző helyszínen található, így a kivitelezési munkálatok során egyebek mellett az Apáca utca 8. alatti épített örökség védőépületeit restaurálják, sor kerül a Cella Septichora Látogatóközpont teljes körű átfogó felújítására, ahogy az Ókeresztény Mauzóleum is külsőleg és belsőleg is megújul.


A projekt fontos eleme még, hogy a mind a három helyszínen komplex kiállítás- és multimédia fejlesztéseket is végrehajtanak, modern múzeumpedagógiai eszközökkel, animációkkal és makettekkel mutatják be a korhű emlékeket.

A projekt az Apáca u. 8. alatti épített örökség védőépületeinek felújításával  indul, melynek során  többek között megújul a homlokzat, megszüntetik a szigetelési és vízelvezetési problémákat.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyisége...
Bővebben >>