. Ma Márk napja van.
Megújult a Bólyi Integrált Szociális Központ
2018-05-14 14:17:13
Megújult a Bólyi Integrált Szociális Központ

Megújult a Bólyi Integrált Szociális Központ

A Bólyi Integrált Szociális Központ a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával újult meg.

A Szociális alapszolgáltatások komplex fejlesztése a Bólyi mikrotérségben  nevet viselő projekt megvalósítására 50 millió vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert  el a város  önkormányzata, amihez a település  közel 6 millió saját forrással járult hozzá.

A Bólyi Integrált Szociális Központ elsődlegesen az idős emberek ápolását, gondozását végzi a szociális ellátásra társult településeken. Fenntartója a Bólyi Szociális és Gyermekjóléti Társulás. A társulást 16 település - Bóly, Babarc, Belvárdgyula, Borjád, Hásságy, Kisbudmér, Liptód, Máriakéménd, Monyoród, Nagybudmér, Olasz, Pócsa, Szajk, Szederkény, Töttös, Versend - hozta létre.


Intézményrendszerén belül hat ellátási forma működik, amelyek közül a projekt keretében a házi segítségnyújtást, a támogatószolgálatot, és a nappali ellátást fejlesztette az önkormányzat. Ennek  részeként  öt kerékpárt vásároltak a száztíz idős embert ellátó házi segítségnyújtás hatékonyabbá tétele érdekében, e mellett a támogató szolgálat keretében a 35 szociálisan rászoruló ellátására egy új mikrobuszt szereztek be.

A projekt keretében a többek között  a 21 demens, összesen  45 ember nappali ellátását szolgáló épületet is  korszerűsítették. A meglévő melegítőkonyha gépészeti és villamos-rendszerét felújították, a nyílászárókat kicserélték, az akadálymentes mosdót átalakították a vonatkozó jogszabályok szerint. Napelemes rendszert telepítettek a fenntartható, környezettudatos üzemeltetés érdekében. A magasabb szolgáltatási színvonalat szolgálják továbbá  egyebek mellett az idősek igényeire szabott egyedi gyártású kanapék, kerti bútorok.

Utoljára frissítve: 2018-05-14 14:19:41

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>