. Ma Emma napja van.
Megújult a komlói sportcsarnok
2016-07-19 06:05:16
Megújult  a komlói sportcsarnok

Megújult a komlói sportcsarnok

Újra a sportolóké a munkások helyett a komlói tornacsarnok.

Elkészült a KBSK „sportközpontjának” belső felújítása. Megújultak az öltözők és a vizesblokkok, korszerűsödtek az asztalitenisz-termek és modern kazánt is kapott az épület.

Újabb lépcsőhöz érkezett a komlói sportlétesítmények évek óta zajló, tudatos renoválása. A sokáig elhanyagolt épületek rendbe hozására a legjobb gazdálkodás mellett sem állnak rendelkezésre a források egy összegben, ezért az egyetlen megoldást a munkák több ütemben történő elvégzése jelentette. Az önkormányzat ennek érdekében minden rendelkezésre álló külső forrást igyekezett mozgósítani.

A korábbi években a tornacsarnok külső felújításához és napelemes rendszerének kiépítéséhez pályázaton nyert uniós és állami támogatást használta fel a város, a mostani munkálatokhoz pedig a Start közmunka program járult hozzá. A felújítás egy jelentős részét közfoglalkoztatottak végezték, a felhasznált építőanyagokat is részben ők gyártották.

Mint Polics József, a város polgármestere elmondta, szinte a teljes csarnok megújult, az öltözők, a vizesblokkok, a folyosók és az asztalitenisz-csapat edző- és versenytermei alapos ráncfelvarráson estek át. Emellett  a tornacsarnok környezetének rendbe tételére is sor került. A parkoló burkolata, a lejtőket megtartó növénytámfalak és a vízelvezető rendszer árkai mind a közmunka program keretében működő betonelem-gyárban készített anyagokból épültek, a munkát  közfoglalkoztatottak végezték el, komlóiak építettek komlóiaknak. A rekonstrukciós program folytatódik, a következő lépésben  a padlóburkolat cseréjére kerül sor, az ehhez szükséges források előteremtésére, az önkormányzat már be is adta a pályázatát.

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>