. Ma Csongor napja van.
Megújult a mohácsi kórház
2015-02-21 22:42:43
Megújult a mohácsi kórház

Megújult a mohácsi kórház

Uniós támogatás felhasználásával újult meg a mohácsi kórház rehabilitációs osztálya.


Az európai uniós forrásból  megvalósult beruházás során új épületbe költözött a mozgásszervi rehabilitációs osztály, ahol a korábbinál magasabb színvonalon folyhat a betegellátás. E mellett sor került az eszközpark és az informatikai rendszer fejlesztésére is.


A Dél-dunántúli Operatív Program Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Dunántúli Régióban címmel meghirdetett regionális projekt keretébe került sor a térség egyik legjelentősebb egészségügyi nagyberuházása. A több város  számos intézményét bekapcsoló nagyszabású fejlesztés összesen  4,3 milliárd forint uniós és hazai forrás felhasználásával valósult meg. A projekt elsődleges célja a rehabilitációs ellátások színvonalának emelése, a térségben élők egészségügyi állapotának,, életminőségének javítása.


A mohácsi kórház  a fejlesztések eredményeként a régió mozgásszervi rehabilitációs centrumaként működik, ahol a balesetekben, stroke következtében, krónikus degeneratív mozgásszervi megbetegedések, keringési zavar után kialakult bénulások, csípőtáji törések és ízületi protézissel élők ellátása folyik. Az osztályon  évente több mint 23.000 beteget látnak el, mostantól a legkorszerűbb eszközök segítségével.


A mohácsi kórházban a rendelkezésre álló csaknem 700 millió forintból egyebek mellett új helyre -, a korábbi pszichiátriai-neurológiai épület földszintjére és első emeletére - költözött a mozgásszervi rehabilitációs osztály. Ez azért vált szükségessé, mert eddig egy 1936-ban épített, utoljára 1995-ben felújított, lift nélküli épületben működött, ahol az akadálymentesítés sem volt megoldható.  


Az új épület megfelel minden előírásnak – legyen szó akár az akadálymentesítésről, akár a kórház számítógépes rendszerét kiszolgáló gerinchálózat átviteli sebességéről. Az osztályon  45 fekvő beteget tudnak egy időben kezelni,  akik átlagosan 3 hetet töltenek ott. A bejáratot fedett rámpával alakították ki. A földszinten kapott helyet a fizioterápiás egység, az akadálymentes vizesblokkal ellátott öltözők, a tornaterem a hozzá kapcsolódó szertárral, a masszázs szoba, valamint a hidroterápia. Az első emeleten a 2 és 4  személyes kórtermeket alakították ki, valamint egy pihenőteraszt.

Utoljára frissítve: 2015-02-21 23:07:19

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>