. Ma Taksony napja van.
Megújult a varroda
2021-10-21 21:07:46
Megújult a varroda

Megújult a varroda

Az Ormánságban, a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága segítségével felújított kisszentmártoni varroda tizenkettő helybeli nőnek, asszonynak jelent munkalehetőséget.


A kisszentmártoni mellett a főigazgatóság Tiszaroffon varrodát, Miskolcon könnyűszerkezetes házak elemeit gyártó üzemet működtet.  A közel jövőben pedig Sellyén zöldségfeldolgozó  épül az ormánsági települések együttműködésének köszönhetően. Az esélyteremtő beruházások elsődleges célja,  hogy a piaci alapon történő foglalkoztatás eredményeként  minél több helybelinek jelentsenek munkalehetőséget és biztos  megélhetést.   


A 2007 óta üzemelő kisszentmártoni  varrodát az önkormányzat működtette, azonban nem kis nehézséget okozott számukra a termelés állandóságának, folyamatosságának biztosítása. A piaci alapú működtetés elérése és a foglalkoztatás növelése érdekében vette át és újította fel a  Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság. E mellett  az általuk indított „betanított textiltermék-összeállító” tanfolyamon vehettek részt a dolgozók.  A képzés jellemzően a már  meglévő szakmai ismeretek felújítását célozta meg, a korábbi rutinok készség szintre emelése mellett azonban naprakész  ismeretekre is szert tehettek. A résztvevők  a tanfolyam  elvégzéséről tanúsítványt vehettek át.


A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság és Kisszentmárton önkormányzata öt évre szóló együttműködési megállapodást  írt alá a varroda piaci alapú működtetéséről,  valamint az ott dolgozók számának növeléséről. Az önkormányzat az épületet és modern varroda kialakításának gépészeti feltételeit teremti meg. A főigazgatóság a varrógépek beszerzése mellett  a leendő dolgozók képzését, valamint a piaci termelés szervezését vállalta. Az elsődleges cél, hogy a főigazgatóság általuk szervezett képzések munkaruhái  a kisszentmártoni varrodában készüljenek.

Utoljára frissítve: 2021-10-21 21:09:49

További híreink
Önvallomás a kitartásról
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi Közösségi Alapítvány.
2021-11-29 02:44:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent - a várakozás időszaka
Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával.
2021-11-28 21:54:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
Újra birtokba vehették a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit.
2021-11-25 16:17:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi...
Bővebben >>