. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megújult az udvar, beépítették a tetőteret
2019-10-06 18:45:56
Megújult az udvar, beépítették a tetőteret

Megújult az udvar, beépítették a tetőteret

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi központjában megújult az udvar, a tetőtér beépítésével pedig új közösségi tér jött létre benne.
 
Pécsett a Janus Pannonius utcában, az egyházmegye  tulajdonában lévő épületben 1996. óta  működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A műemléki épületben a kezdetekben a karitatív szervezet hajléktalanok és rászorulók egészségügyi és szociális ellátásával foglalkozott.

A leromlott állapotú ingatlant az elmúlt években  több szakaszban, pályázati források, valamint önerő felhasználásával újították fel. Az első ütemben - 2012. és 2017. között -  az épület homlokzatát újították fel, sor került a tető cseréje és a födém megerősítésére, valamint a földszinten hajléktalan embereket kiszolgáló helyiségeket és a járó beteg szakellátás rendelőit alakították ki.

A belső felújítások után itt kapott helyet a szeretetszolgálat dél-dunántúli regionális feladatokat ellátó irányító központja, valamint a  pécsi önkéntes csoportja. Az önkéntesek alapította Szolgáló Szeretet Háza intézményesült formában látja el a fedél nélkül élő embereket.

Az épület egyik szárnyában hajléktalan emberek nappali melegedője és éjszakai szállása, mosoda és közösségi fürdő üzemel, a földszinti részen pedig 16 önkéntes orvos heti öt napon tart járó beteg szakellátást rászoruló embereknek. Az egészségügyi ellátást jogsegélyszolgálat, adománygyűjtés és osztás, valamint lelki segítségnyújtás egészíti ki.

A tetőtér beépítésével a központ a máltai közösségek mellett a város civil szervezeteinek, egyházi csoportoknak, ifjúsági mozgalmaknak, rendezvényeknek és szakmai összejöveteleknek is helyet ad.

A padlástér beépítését, valamint az udvar rendezését és burkolását Európai Uniós forrásból a Széchenyi 2020 programon keresztül valósította meg. A most befejeződött fejlesztések több mint 65 millió forintból valósultak meg.

Utoljára frissítve: 2019-10-06 19:01:54

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>