. Ma Auguszta napja van.
Megvonták az anya szülői jogát
2017-06-13 13:33:44
 Megvonták az anya szülői jogát

Megvonták az anya szülői jogát

A Pécsi Törvényszék nem jogerősen kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt három év, illetve másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy párt.

A  vádlottak élettársi kapcsolatban éltek  2013. júniusától és együtt nevelték a kapcsolatukból született közös kislányukat. Majd 2014 januárjában magukhoz vették a nő korábbi kapcsolatából született három éves kisfiát is, aki addig nevelőszülőknél élt.

A 2014. január 19. és január 26.  között közösen nevelték a kisfiút, amelynek során  január 21. és január 26.  között a kisgyermeket rendszeresen bántalmazták – megverték, leforrázták -, akinek  ennek következtében az egész teste sérülésekkel lett tele, közülük az egyik nyolc napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyt okozó volt. A kisfiút, súlyos sebe ellenére sem vitték orvoshoz, a sérülésekről sem a védőnőt, sem a családgondozót nem értesítették.  Az utolsó pillanatban kihívott mentők pedig  kihűléses állapotban találták meg a gyermeket.

A Pécsi Törvényszék  B. Zs. I. rendű vádlott nőt társ tettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kétrendbeli testi sértés vétsége miatt 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyek gyakorlásától való eltiltásra, élettársát B. T. II. rendű  vádlott férfit társ tettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette és testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyek gyakorlásától való eltiltásra ítélte. A bíróság az I. rendű vádlott esetében elrendelte egy korábban kiszabott 6 hónapos fogházbüntetés végrehajtását is, valamint megszüntette az anya szülői felügyeleti jogát.

Az  ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyész három nap  gondolkodási időt kért, míg  az I. rendű vádlott és védője enyhítésért, a II. rendű vádlott felmentésért, védője pedig elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért  fellebbezett.

Utoljára frissítve: 2017-06-13 13:35:45

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>