. Ma Annamária napja van.
Méhek és méhészek
2022-05-18 21:10:12
 Méhek és méhészek

Méhek és méhészek

A Nagyatádi Városi Múzeum „Méhek és méhészek – az ősi mesterség, amiről olyan keveset tudunk” címmel vándorkiállítás nyílt Kaposváros a Deseda-tó partján található Fekete István Látogatóközpontban.

 

Kaposvár-Toponáron, a Deseda-tó partján a Fekete István Látogatóközpontban nyílt kiállítás a méhcsaládok életét, és az emberrel való kapcsolatuk történetét, valamint a méhészek egész éven át tartó munkáját mutatja be. A tablók információs anyagát a Nagyatádi Városi Múzeum és a Rippl-Rónai Múzeum gyűjteményében található tárgyak mellett, a nagyatádi és kaposvári méhészeti egyesületektől származókkal egészítették ki. A kiállítás elsődleges célja a méhek életmódján keresztül szemléltetni a méhészetben rejlő lehetőségeket, a méhészet történetét. Az Országos Méhészeti Egyesület és a Fekete István Látogatóközpont által összeállított interaktív elemek mindezt még élményszerűbbé teszik a kicsik és nagyok számára egyaránt.

 

Az érdeklődőknek négy és fél hónapon át van lehetőségük a méhészek munkájába bepillantani. A múzeumi gyűjteményből származó tárgyak segítségével a mesterség ősi formáját ismerhetik meg, míg a nagyatádi és kaposvári méhészeti egyesületek által a mai eszközökkel. E mellett bepillantást nyerhetnek a látogatók a méhészek évszakokként végzett tevékenységébe, a mézfajták széles választékába. E mellett a méhek ökológiai jelentősége is hangsúlyosan szerepel a kiállítás anyagában, a növények beporzásában játszott szerepük mellett a rájuk leselkedő veszélyek felvonultatásával egyetemben.

 

Kiállítás szeptember 25-ig tekinthető meg.

Utoljára frissítve: 2022-05-18 21:11:32

További híreink
Megújul a Pécsbányai Közösségi Ház
A Pécsbányai Közösségi Ház szeptember végére már új arcát mutatja.
2022-06-20 03:01:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fantáziavilággá válik a pécsi belváros
Négy napra ismét Pécs válik a világ fény fővárosává, ugyanis július 7–10. között rendezik meg a VI. Zsolnay Fényfesztivált.
2022-06-19 22:52:55, Hírek, Környezetünk Bővebben
Sztárfellépőket és szabadtéri mozit hoz a Sétatér Fesztivál
Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba a Sétatér Fesztiválon június 22-26. között.
2022-06-19 22:39:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedi munkavédelmi alkalmazást fejlesztettek ki Pécsen, amelyben a virtuális valóságot összekötötték egy fiz...
Bővebben >>