. Ma Taksony napja van.
Melyek a legfontosabb grilleszközök?
2020-12-09 11:06:27
Melyek a legfontosabb grilleszközök?

Melyek a legfontosabb grilleszközök?

Funkció szerinti csoportosítás

 

Pont úgy, ahogy általában az áruházakban is csoportosítva vannak az egyes termékek, eszerint érdemes kategorizálni a grill eszközöket is. Vagyis funkcióik szerint rendezhetjük az egyes termékeket például a sütőlapok és sütőlemezek, a pecsenyesütők és grillezőállványok és a grillezőeszközök kategóriájába.

 

Általános grillezőeszközök

 

Az általános grillezőeszközök közé az olyanokat soroljuk, mint a grill lapát vagy a fogócsipesz. Ezeknek az eszközöknek a közös jellemzőjük, hogy elméletileg megfelelne a hagyományos, konyhai változat is, azonban mégis jobb a grillhez készült kiegészítőket választani.

 

Ennek oka, hogy míg például a konyhai fogócsipesz nem egy hosszú darab, addig a grillhez készült verziója egészen nagy méretű, amivel messzebbről is könnyen meg tudjuk fogni és fordítani az éppen készülő ételt anélkül, hogy túlságosan közel kellene menni a forró grillsütőhöz, ezáltal veszélyeztetve a biztonságunkat.

 

Ha ebből a kategóriából csak egy dolgot választanánk, akkor célszerű egy olyan fogócsipesz mellett dönteni, melynek egyik szára lapátként funkcionál, a másik viszont recés, ami az étel biztonságos megtartását segíti.

 

Sütőlapok és sütőlemezek

 

A sütőlapokat és sütőlemezeket sokan feleslegesnek tartják, hiszen a nagyobb húsokat a rácson is tökéletesen el lehet készíteni. Alapvetően ez igaz is, viszont ha változatos ételeket tervezünk készíteni a grillen, például akár kisebb húsokat, tenger gyümölcseit vagy mindenféle zöldséget grilleznénk, akkor bizony határozottan jól jön egy öntöttvas sütőlap.

 

Igaz ez arra az esetre is, ha nagyobb, kicsit zsírosabb húst tervezünk sütni, hiszen ekkor a hús alá téve a sütőlapot az felfogja a lecsepegő zsiradékot, ami így nem a tűztérben végzi, balesetveszélyes fellángolásokat okozva.

 

Sütőállványok

 

A sütőállványok csoportja is egy fontos kategória, hiszen ebben azok az eszközök találhatóak, melyek segítségével könnyíthetünk a sütésen. Például a csirkesütő határozottan jól jön, ha egész szárnyast akarunk készíteni, ugyanis ezzel az eszközzel feleslegessé válik az állandó forgatás, mivel így állva tudjuk sütni a csirkét.

 

Ugyanilyen hasznos dolog a csirkecombsütő és a bordasütő is, melyeket szintén érdemes beszerezni, ha gyakran készítünk ilyen típusú ételt.

 

Amennyiben te is szeretnél igazán minőségi, prémium grilleszközöket beszerezni, keresd fel a Grillplaza.hu oldalát, és szerezd be a hiányzó darabokat!

 

(x)

További híreink
Új épületszárny, megújult park
Megkezdődött a tanév az egyetemeken is, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán egy új ultramodern épületszárnyba kezdhették meg a tanulmányaikat a hallg...
2021-09-07 21:00:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az égi színtársulathoz csatlakozott Törőcsik Mari
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja.
2021-04-16 20:13:50, Hírek, Fókuszban Bővebben
Foltos falmatrica lett a Hónap kedvence sorozat győztese a StickMe Collectionnél
A StickMe Collection webshopjában elsősorban baba- és gyermekszobába való falmatricákat értékesítenek. Matricáikat saját kezűleg tervezik, vágják és csomagolják. Mindig a...
2021-03-19 20:47:17, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete új helyszínen, Szentlőrincen a Gazdanapoknak is helyet adó kiá...
Bővebben >>