. Ma Auguszta napja van.
Mezükön viselik a Borsóház logót
2016-11-10 17:49:53
Mezükön viselik a Borsóház logót

Mezükön viselik a Borsóház logót

A pécsi Borsóháznak – súlyosan és halmozottan sérült gyerekeket és felnőtteket ellátó központ  -  nyújtanak segítséget a pécsi pólósok.

 

Mint De BlasioDomenico szakosztályvezető  elmondta, a pécsi Borsóház gyógytornászai és orvosai áldozatos munkájának elismeréseként a PVSK-MecsekFüszért OB I-es vízilabdacsapatának játékosai a felszereléseiken  viselik a Borsóház logóját.

- Bízunk benne, hogy ha másban nem is, de legalább abban tudunk segíteni azoknak a családoknak, akik rendszeren a Borsóház intenzív terápiáira járnak, hogy felhívjuk a figyelmet a kezelések fontosságára és az őket érintő nehézségekre - hangsúlyozta De BlasioDomenico.

Kitért arra is, szeretnék ismertebbé tenni az ellátó központ munkatársainak tevékenységét és az  általuk alkalmazott gyógymódokat. A csapat nagyon sok városban megfordul a mérkőzések alkalmával, így bárhol felfigyelhetnek a Borsóház logójára és akár támogatókat is szerezhetnek a rászoruló családoknak, gyerekeknek.

Mindehhez Kismandor Csilla, a Borsószem Gyermekfejlesztő Egyesület elnöke és a Borsóház-Budapest intézményvezetője a következőket tette hozzá, a pécsi intézmény vezetőjével, Spohn Kingával mind a ketten érintett szülők, ezért is igyekeztek olyan szakembereket maguk köré gyűjteni, akik hatékony terápiákkal képesek segíteni a mozgásukban korlátozott gyerekek és felnőtteknek. Ez által lehetővé vált, hogy nem szükséges külföldre utazni, súlyos pénzeket kifizetni azért, hogy megfelelő terápiában részesüljenek.  

- Mi magunk  is rengeteg terápiát kipróbáltunk már, amelyek nem bizonyultak megfelelőnek – emelte ki Kismandor Csilla. - Szükség volt egy folyamatos, intenzív kezelésre, amely most már egy éve  Pécsett is elérhető. Jelenleg is nagyon sok család vár arra, hogy hasonló kezeléseken vehessen részt, de az anyagi helyzetük erre nem ad lehetőséget, ezért is tartjuk fontosnak az ilyen kezdeményezéseket, amelyekkel csökkenteni  tudjuk a terheket. Eddig tizenkilenc család kapott tőlünk támogatást, bérletet, amelyet a külső adományoknak köszönhetően tudtunk előteremteni. A vízilabdázókkal jelenleg azon is munkálkodunk, hogy ingyenes csoportos gyógy-úszáson is tudjuk fejleszteni a gyerekeket, ami számukra  nagy előrelépést jelentene.

Utoljára frissítve: 2016-11-10 17:57:17

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>