. Ma Petra napja van.
Milliós támogatás idősgondozó szervezeteknek
2023-09-10 21:12:22
Milliós támogatás idősgondozó szervezeteknek

Milliós támogatás idősgondozó szervezeteknek

A Körber közel harminc évvel ezelőtti pécsi megjelenése óta kiemelt figyelmet fordít a közösség és a társadalom számára fontos és értékes ügyek segítésére, támogatására.


A hagyományoknak megfelelően, a szeptember első napjaiban megrendezett családi napon egy-egymillió forintot adományozott a cég idén is  olyan szervezeteknek, amelyek tevékenységükkel a helyi és környékbeli lakosok hétköznapjait könnyítik meg, vagy teszik szebbé.
 Körber hosszú ideje Pécsen és a Dél-dunántúli térségben jelentős szerepet tölt be, nemcsak gazdasági élet területén, hanem társadalmi szerepvállalásában is. Stratégiai céljai között szerepel a munkavállalóik, valamint a helyben élőkért  vállalt felelős gondolkodás, ez utóbbi részeként támogatják évről évre a közösségért tevékenykedőket.

 

Ebben az esztendőben kiemelt helyen szerepel az idősek támogatása. Ezen belül is  az idős emberek egészségi és fittségi állapotának szinten tartásához szükséges eszközök beszerzéséhez nyújtanak pénzügyi segítséget, valamint olyan projektekhez, amelyek javítják az életkörülményeiket. A pályázók közül nem a cégvezetés, hanem a cég munkatársainak szavazatai döntenek a támogatottakról.


Idén többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részesült támogatásban.  A szervezet Gondviselés Háza Harmónia és Kastélypark Időskorúak Otthonában 165 idős és idősödő ember él. A támogatásból eszközöket tudnak beszerezni, valamint a szellemi frissességük megőrzését célzó programokat  szerveznek részükre.


Továbbá a Kerekesszék-Klub Alapítvány, ami mozgáskorlátozott emberek, idősek, megváltozott munkaképességűek önálló életvitelét segíti. Az adományból az Integrált Nappali Szociális Intézmény  vasasi részközpontját fejlesztik.

A harmadik támogatott az idén 142 éves Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei  Szervezete, ami  a támogatás felhasználásával egy  nagyobb filagóriát épít a kozármislenyi idősek klubjának udvarán.

Utoljára frissítve: 2023-09-10 21:15:30

További híreink
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:21:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jövő év januárjától az Európai Unió minden tagországában, így hazánkban is kötelező lesz a biohulladék szelekt...
Bővebben >>