. Ma Márk napja van.
Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra
2021-01-23 19:39:04
Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra

Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra

Az elmúlt években egyre több társasház nő ki a földből Pécsett, a kivitelezők közül sokan az épület fűtését távhővel oldották meg, ahogy  több műemlék épület korszerűsítésénél is ezt a megoldást alkalmazták.
 
Régen látott ingatlanépítési hullám figyelhető meg pár éve Pécsett: a beruházók sorra adják át az újépítésű társasházakat a városban. Ezek a modern otthonok rendre távhővel készülnek. A teljesség igénye nélkül a Megyeri téren, a Báthory utcában, a Heim Pál utcában, a Váradi Antal utcában és a belvárosi Munkácsy utcában adtak át új építésű, távfűtött lakóingatlanokat a közelmúltban.  A távhő, számos egyéb előnye mellett, környezetkímélő is.

A változás annak köszönhető, hogy az elmúlt években gyökeresen átalakult az ingatlanfejlesztők és a vásárlók véleménye a távfűtésről, ugyanis  ugyanis régebben sem a fűtés minőségével volt probléma az ilyen lakásokban, sokkal inkább a korszerűtlen rendszerek, a szigetelés hiánya  és a rosszul záródó ablakok  nyílászárók okoztak gondot. A jelenleg érvényben lévő építési szabványok szerint felépített házak korszerű, szabályozható fűtési rendszerrel rendelkeznek. E mellett Pécsett  lakások fűtéséhez használt hőt  több mint 95 százalékban  megújuló energia felhasználásával állítják elő, a távhőre újonnan csatlakozók eleget tesznek a  január 1-jétől érvényben lévő jogszabálynak, miszerint, csak olyan épületek kaphatnak használatba vételi  engedélyt, amelyeknek az energiaigényét 25 százalékban megújuló energiaforrásból  fedezik.

Az elmúlt időszakban  a modern távhőszolgáltatás értéknövelő tényezővé vált a lakáspiacon. A vevők kifejezetten keresik a kényelmes, biztonságos, minimális költséggel és karbantartással fenntartható otthonokat. Ráadásul már itt vannak a küszöbön a lakások legújabb generációi, ahol okostechnológiákkal párosítva kínál a távhőszolgáltatás további kényelmi funkciókat.

A távhőszolgáltatás jól alkalmazható a műemlék épületek felújításakor is. Pécs emblematikus épülete, a város egyik jelképének számító székesegyház a közelmúltban szintén a környezetbarát távhőre váltott. A hatvanéves olajkazán kiváltásával a bazilika régi gondja oldódott meg.  Szintén a távhőszolgáltatást választották a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont felújításakor is.

Utoljára frissítve: 2021-01-23 19:40:33

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>