. Ma Géza napja van.
Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra
2021-01-23 19:39:04
Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra

Mind többen kapcsolódnak a távhő hálózatra

Az elmúlt években egyre több társasház nő ki a földből Pécsett, a kivitelezők közül sokan az épület fűtését távhővel oldották meg, ahogy  több műemlék épület korszerűsítésénél is ezt a megoldást alkalmazták.
 
Régen látott ingatlanépítési hullám figyelhető meg pár éve Pécsett: a beruházók sorra adják át az újépítésű társasházakat a városban. Ezek a modern otthonok rendre távhővel készülnek. A teljesség igénye nélkül a Megyeri téren, a Báthory utcában, a Heim Pál utcában, a Váradi Antal utcában és a belvárosi Munkácsy utcában adtak át új építésű, távfűtött lakóingatlanokat a közelmúltban.  A távhő, számos egyéb előnye mellett, környezetkímélő is.

A változás annak köszönhető, hogy az elmúlt években gyökeresen átalakult az ingatlanfejlesztők és a vásárlók véleménye a távfűtésről, ugyanis  ugyanis régebben sem a fűtés minőségével volt probléma az ilyen lakásokban, sokkal inkább a korszerűtlen rendszerek, a szigetelés hiánya  és a rosszul záródó ablakok  nyílászárók okoztak gondot. A jelenleg érvényben lévő építési szabványok szerint felépített házak korszerű, szabályozható fűtési rendszerrel rendelkeznek. E mellett Pécsett  lakások fűtéséhez használt hőt  több mint 95 százalékban  megújuló energia felhasználásával állítják elő, a távhőre újonnan csatlakozók eleget tesznek a  január 1-jétől érvényben lévő jogszabálynak, miszerint, csak olyan épületek kaphatnak használatba vételi  engedélyt, amelyeknek az energiaigényét 25 százalékban megújuló energiaforrásból  fedezik.

Az elmúlt időszakban  a modern távhőszolgáltatás értéknövelő tényezővé vált a lakáspiacon. A vevők kifejezetten keresik a kényelmes, biztonságos, minimális költséggel és karbantartással fenntartható otthonokat. Ráadásul már itt vannak a küszöbön a lakások legújabb generációi, ahol okostechnológiákkal párosítva kínál a távhőszolgáltatás további kényelmi funkciókat.

A távhőszolgáltatás jól alkalmazható a műemlék épületek felújításakor is. Pécs emblematikus épülete, a város egyik jelképének számító székesegyház a közelmúltban szintén a környezetbarát távhőre váltott. A hatvanéves olajkazán kiváltásával a bazilika régi gondja oldódott meg.  Szintén a távhőszolgáltatást választották a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont felújításakor is.

Utoljára frissítve: 2021-01-23 19:40:33

További híreink
Új épületdiagnosztikai eljárásokat tesztelnek
Az épületek mozgásából eredő környezeti katasztrófák megelőzését segíthetik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán zajló kutatások.
2021-02-23 21:21:23, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetünk hímes tojásai 2021
Húsvétváró program indul a magyar lakta területeken élők részére, melynek célja, hogy egy virtuális és egy valós kiállításon is bemutassuk, milyen hímes tojások készülnek...
2021-02-21 18:59:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megkezdődött a faszobrok restaurálása
A mohácsi csata 500. évfordulójának méltó megünneplése nemcsak az emlékhely, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, hanem egész hazánk számára fontos feladat.
2021-02-20 13:56:16, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megszületett a másodfokú ítélet csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indított EKF-perben.
Bővebben >>