. Ma Márk napja van.
Minden eddiginél többet kínál a DesignPécs
2018-10-02 22:04:54
Minden eddiginél többet kínál  a DesignPécs

Minden eddiginél többet kínál a DesignPécs

Az október 3-7. között zajló DesignPécs idén is a Design Hét Budapest részeként kerül megrendezésre.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a régió kreatív ipari vállalkozásait, képviselőit, valamint művészeti és tervezői műhelyeket, ezzel felvonultatva a helyi tervezői lehetőségeket. Emellett a széleskörű városi összefogás révén egészen október 28-ig kínál programokat a dizájn területén.
 
Négy évvel ezelőtt szervezte meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti valamint Műszaki és Informatikai Kara, a Kreatív Ipari Klaszter és a kreatív iparágak ezen eseményét, amelyhez ebben az esztendőben a Zsolnay Örökségkezelő NKft. két kiállítással csatlakozik a programsorozathoz.
 
A DesigPécs célja, hogy egy széles képet adjon a magyar design fontos eredményeiről és főbb törekvéseiről, valamint lehetőséget nyújtson a helyi alkotóknak, tervezőknek, kreatív iparági szakembereknek és a művészethez kapcsolódó valamennyi embernek és vállalkozásnak, hogy bemutassák tevékenységüket. A rendezvény egyik fő feladata a vállalkozások és a kreatív ipar támogatása, valamint Pécs felkerülése az európai formatervezési térképre.

A DesignPécs Hét ideje alatt technológiai, építészeti, képzőművészeti kiállítások, divatbemutatók, nyitott laboratóriumok, szemináriumok, tréningek, workshopok, vásárok, fórumok, kerekasztal beszélgetések és koncertek várják az érdeklődőket. A vállalkozásfejlesztési, transzdiszciplináris és művészeti programok mellett számos helyi vállalkozás is bemutatkozik ezen idő alatt. kerül.
 
A kamara és az Enterprise Europe Network pécsi irodája  Open4Business 2018 címmel Nemzetközi Üzletember Találkozót szervez, ami teremt arra, hogy a DesignPécs résztvevői feltérképezzék a hazai és nemzetközi lehetőségeket, valamint együttműködéseket alakítsanak ki tizenhat ország vállalkozóival. A Nana Bistro ad helyet október 3-7. között a DesignPécs Vállalkozók Kiállításának,  amelyen a régióban működő vállalkozások design termékeit, jövőbeli elképzeléseit tekinthetik meg az érdeklődők.
 
Számos kiállítás  is kapcsolódik az eseményhez a Zsolnay Negyed m21 Galériájában a Támogatott művek az iparművészetben - NKA25 címmel, míg a Pécsi Galériában  Csúcsformában elnevezéssel a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj anyagából látható tárlat.  A Nick Udvarban pedig a Beton Arcai Kiállítás 5.0 látható, a kiállított képzőművészeti alkotások a  LAFARGE Cement Magyarország Kft. által biztosított cement és mészkőliszt felhasználásával készültek. Az Árkádban  pedig a IV. Pécsi Érték Kiállítás és Vásáron az értékteremtő kis-, és középvállalkozások, valamint termelők kézműves termékei, alkotásai és szolgáltatásai kerültek bemutatásra.
 
A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete  az eseményhez kapcsolódva október 3-7. között Kortalan Tudomány (Art of Ageing) címmel konferenciát és fesztivált rendez Pécsett.

Utoljára frissítve: 2018-10-02 22:46:45

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>