. Ma György napja van.
Minden korosztályt megszólítanak
2021-09-19 22:04:50
Minden korosztályt megszólítanak

Minden korosztályt megszólítanak

A Pécsi Nemzeti Színházban hét nagyszínpadi és nyolc kamaratermi bemutatót tartanak ebben az évadban, ami a 15. jubileumi Tánctalálkozóval vette kezdetét.

Az évadban a nagyszínházban Ray Cooney A miniszter félrelép című bohózatát Böhm György rendező állítja színpadra, a Valahol Európában című musical  Vidákovics Szláven, a színház művészeti vezetője rendezésében lesz látható. Csiky Gergely A nagymama című vígjátékának címszerepében Vári Évát köszöntheti a közönség, az előadást Nagy Viktor rendezi. A művésznő hosszú évek után ezzel a szereppel tér vissza pécsi sikerei színhelyére. Giacomo Puccini operája, a Bohémélet Bozsik Yvette rendezésében kerül színre. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művének rendezője  pedig Zsótér Sándor lesz. ÁdámÉva címmel táncszínházi ősbemutatóra is sor kerül a Pécsi Balettel koprodukcióban. Molnár Zsolt és Szabó Márton koreográfiáját Philippe Heritier és Szabó Balázs eredeti zenéjével, Iványi Marcell rendezésében láthatja a közönség.

A Kamaraszínház első premierje Bródy Sándor A tanítónő című színműve lesz Funk Iván rendezésében, Darabont Mikolddal a címszerepben. Műsorra kerül még Háy János kortárs  szerzőz Utánképzés ittas vezetőknek című műve, ezt követi a Lúdas Matyi mese balett a Pécsi Balett előadásában. Egy ősbemutatóra is sor kerül, Sárosi István Otthol, édes otthol című kortárs vígjátéka Telihay Péter rendezésében lesz látható. Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című darabja, amelyet Vincze János állít majd színpadra a Pécsi Horvát Színházban lesz látható.

Három "utóbemutatót" is tart majd a színház azokból az előadásokból, melyeket a pandémia ideje alatt nem tudtak közönség előtt játszani. A Szörényi Levente-Bródy János szerzőpáros darabját, a Kőműves Kelement Nagy Viktor rendezte és a Nagyszínházban lesz látható. A Kamaraszínházban Funk Iván rendezésében A híd (Error) lesz látható, az N. Szabó Sándor teremben  pedig Köles Ferenc Tar Sándor novellája alapján írt A mi utcánk című monodrámáját adja elő.

Az évadot A padlás 150. előadásával zárja a Pécsi Nemzeti Színház június 26-án.
 
Az ifjúsági előadások sorában lesz látható az Ö.K.Ö.R. - Ö.sszes K.Ö.telező R.öviden, Tóth Zoltán drámapedagógus, az Escargo Hajója színházi nevelési szövetkezet elnöke általa rendezett darab a kötelező olvasmányok alapján dolgozza fel a felnőtté válás és a szerelem kérdéseit főbb szerepeiben Füsti Molnár Éva és Köles Ferenc látható majd. Az előadásban zenei közreműködő lesz a 30Y frontembere, Beck Zoli és a Kaukázus együttes énekese, dalszerzője Kardos-Horváth János is.

Utoljára frissítve: 2021-09-19 22:05:56

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>