. Ma Rudolf napja van.
Minden meccset megnyertek
2018-06-28 23:07:33
Minden meccset megnyertek

Minden meccset megnyertek

A tizenötödik játéknap esti programjában befejezzük az oroszországi labdarúgó világbajnokság csoportkörét.


Az első mérkőzésen Anglia és Belgium ütközik meg egymással, mindkét csapat már továbbjutott az előző fordulóban aratott győzelmeiknek köszönhetően a nyolcaddöntőbe. A kérdés csupán az, melyikük hányadik helyen lép tovább! Mivel a lényegi kérdések már korábban eldőltek, a belgák kapitánya kilenc, az ellenfél edzője pedig nyolc helyen változtatott az előző fordulóban játszó kezdőcsapatán.

 

Az angoloknál Gary Southgate a kapuban hagyta Pickfordot a mezőnyben pedig Loftus-Cheek és Stones is kezdenek majd, mindenki más először kap kezdőként lehetőséget ezen a világbajnokságon. A belgáknál kizárólag a kapus Thibaut Courtois és a védő Boyata kezdett legutóbb is, a többiek – akárcsak a másik oldalon – most kezdenek először. Sokan attól félnek, hogy emiatt unalomba fullad majd a meccs, de én ennek ellenkezőjét kívánom az előttünk álló bő két órára!


Az angol kezdőcsapat: Pickford – Jones, Stones, Cahill – Alexander-Arnold, Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose – Rashford, Vardy Szövetségi kapitány: Gary Southgate
A belga kezdőcsapat: Courtois – Dendoncker, Boyata, Vermaelen – Thorgan Hazard, Fellaini, Dembélé, Chadli – Januzaj, Batshuayi, Tielemans Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Játékvezető: Damir Skomina (Szlovénia)
Nézőszám: 33973 fő


1. perc: A fehér-sötétkék szerelésben játszó angolok kezdik a két ország rangadóját, Belgium tiszta pirosban játszik! A szlovén Damir Skomina a mérkőzés játékvezetője!
9. perc: Januzaj jobboldali beadását középen a tizenhatos előtt Fellaini fejeli tovább Batshuayí elé, aki még éppen belepiszkál, így elmegy a vetődő kapus hasa alatt, az utolsó pillanatban érkezett egy védő és takarított a gólvonal elől!
20. perc: Tielemans elgáncsolta Rose-t, jön a sárgalap! Romlik a Fair Play mutató! Lehet, hogy Belgium végül ezzel marad le a csoportelsőségről! Mármint a sárgalapokkal!
27. perc: FELLAINI! Egy jobboldali szögletet lőne kapura a tizenhatoson belülről, de blokkolják! Végre valami!
33. perc: Dendoncker kap egy sárgalapot, miután ő is gáncsolja Rose-t! Újabb lappal távolabb a csoportelsőségtől Belgium!
34. perc: Loftus-Cheek melléfejel egy baloldali szögletet, aztán megy vissza a középpályára!
40. perc: Érdekesség: A FIFA közölte a két csapattal, hogy amennyiben trükközni merészelnek a sárgalapokkal, kőkemény büntetésre számíthatnak! Egyrészt hogyan ellenőrzik a trükközést? Másrészt: HŰHA!!! Közben masszív füttykoncert kezdődik! Itt is unatkozik a közönség!
45. perc: Egy másodpercet sem hosszabbít Damir Skomina! Inkább beküldi az öltözőbe a csapatokat! Szünet!


A FIFA szerint tehát büntetést kapnak majd a sárgalapokkal trükköző csapatok! Azonban ez szemmel láthatóan nem zavarja a belgákat, ők már kettőt begyűjtöttel ma! Érdekes! Nem úgy, mint ez a meccs! Nem szaggatják az istrángot a srácok és akkor még finom voltam! Jön a szünet!


46. perc: Cserélnek az angolok a szünetben, Maguire áll be Stones helyére! Ezt követően a belgák elkezdik a második félidőt!
50. perc: MÁRIS SOKKAL JOBB A MECCS!!! VEZET BELGIUM! Januzaj kap labdát a tizenhatos előtt a jobboldalon Tielemanstól, majd befelé tolja, ezzel elküldve Rose-t és 13-ról kilövi a bal felsőt! Gyönyörű gól! Belgium így a csoport élén! 0:1
66. perc: Hatalmas helyzet! Rashfordot ugratják ki a középpályán, kissé balra a kaputól, aki tizenötig elviszi, majd a kifutó Courtois mellett tekeri a jobb alsó irányába! Courtois még ujjheggyel belekap!
74. perc: Cserélnek a belgák! Vincent Kompany is bemutatkozik ezen a vébén! Thomas Vermaelen helyére jön!
78. perc: Angol csere! Alexander-Arnold jön le a pályáról, Danny Welbeck áll be bő 15 percre!
85. perc: Belga csere! Januzaj gólt lőtt, megkapja a pihenőjét! Mertens jön a helyére!
89. perc: HOPPÁ!!! Mertens kap labdát kissé jobbra a kaputól, 17-ről rátűzi, Pickford véd óriásit vetődve!
90. perc: Sok jó focista kis helyen is helyzetet csinál! Batshuayí kap labdát a jobboldalon, leviszi az alapvonalig, onnan beadja és akkora kavarodás alakul ki az ötösön, hogy Skomina megunja és szabadrúgást ítél kifelé!
93. perc: Vége a meccsnek, nyert Belgium!


Százszázalékos teljesítménnyel nyerte tehát a csoportját a belga labdarúgó válogatott, amelyik így a következő körben Japánnal játszik majd a nyolc közé kerülésért! Angliának így marad az a Kolumbia, amelyik csapat remélhetőleg sokkal jobban fog játszani majd, mint azt ma délután tette! Egy sokkal tempósabb második félidőt láttunk, amelyben a meccset egy gyönyörű egyéni megoldás döntötte el!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-28 23:18:44

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>