. Ma György napja van.
Mivel játszik egy tengerimalac?
2020-12-09 11:04:03
Mivel játszik egy tengerimalac?

Mivel játszik egy tengerimalac?

Az étel nem játék! Vagy mégis?

 

Bár azt hihetnénk, hogy a tengerimalacok mindenevők, azért figyelni kell arra, hogy változatos és rostdús legyen az étel, amit megesznek. Mivel a rágcsálóknak az egész életét áthatja a rágás, hogy megfelelő méretű maradjon a foguk, ezért ha híján vannak a megfelelő mennyiségű mozgásnak, akkor könnyen elhízhat kedvencünk. Tehát a ketrec kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy ne csak a házikó és az etetőtál férjen be oda, hanem legyen elég hely a rágcsálásra és persze az ugrándozásra is. 

 

A legtöbb állat jól elvan a különféle ügyességi játékokkal, hiszen szívesen töltik az idejüket különböző feladatokkal. Az egyik ilyen, amikor egy rúdra fellógatunk néhány gyümölcsöt, amiket szeret, aminek hatásásra mozognia, fel-le ugrálnia vagy éppen nyújtódkodnia kell. Ha a ketrec egyik oldalára került egy gyümölcs vagy zöldség, akkor a ketrec másik végébe mehet egy másik kedvenc. A lényeg, hogy ingáznia kelljen a kettő között. 

 

Ugyanilyen célravezető a szénatartó gömb is, amibe ha beleteszed a szénát, akkor kedvenced tudja gurítani és szaladni utána, hogy végül a jól megérdemelt szénához jusson. 

 

Játék a szabadban

 

Természetesen nem a kertben való játékra gondolunk, de a ketrecen kívül is van élet. Minden tengerimalac kíváncsi, így előszeretettel mászkálnak szobában is, meg bárhol, ahol hagyjuk. Ha van rá lehetőségünk, akkor minden nap engedjük ki kicsit a malacot úgy, hogy egy jól körülhatárolt helyen tudja felfedezni a világot. Sőt, akár kert jelleggel készíthetünk neki egy állandó terepet is. Ez főként azért fontos, mert a tengerimalacok imádnak bebújni a kis résekbe. Tehát mindig figyelj arra, hogy nehogy bemenjen egy olyan helyre, ahova be tud szorulni, mert az végzetes lehet a kisállat számára. 

 

A vezetékek pont ugyanilyen veszélyesek, mert ha egy rosszat rág el, akkor könnyen végzetes is lehet ez a tévedése. 

 

A ketrec elhelyezésekor ügyeljünk arra, hogy olyan helyre kerüljön, ahol gyakran járkálunk, azaz van társasága a malacnak, és látja a sürgés-forgást maga körül.

 

Amennyiben nincs elég időnk arra, hogy naponta hosszan foglalkozzunk vele, akkor érdemes párban tartani őket. Ha meg szeretnénk előzni a szaporítást, akkor vagy ivartalan egyedeket tartsunk együtt vagy lehetőleg 2 nőstényt. A hímek rendszeresen harcolnak egymással, ami nem tesz jót nekik. 

 

Amennyiben még nem tudod, hogy milyen játékot vásárolj pöttöm kedvencednek, akkor nézz körül a Kedvence.hu oldalon, hogy megtaláld az ideális unaloműzőt!

 

(x)

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>