. Ma Sára napja van.
Mivel játszik egy tengerimalac?
2020-12-09 11:04:03
Mivel játszik egy tengerimalac?

Mivel játszik egy tengerimalac?

Az étel nem játék! Vagy mégis?

 

Bár azt hihetnénk, hogy a tengerimalacok mindenevők, azért figyelni kell arra, hogy változatos és rostdús legyen az étel, amit megesznek. Mivel a rágcsálóknak az egész életét áthatja a rágás, hogy megfelelő méretű maradjon a foguk, ezért ha híján vannak a megfelelő mennyiségű mozgásnak, akkor könnyen elhízhat kedvencünk. Tehát a ketrec kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy ne csak a házikó és az etetőtál férjen be oda, hanem legyen elég hely a rágcsálásra és persze az ugrándozásra is. 

 

A legtöbb állat jól elvan a különféle ügyességi játékokkal, hiszen szívesen töltik az idejüket különböző feladatokkal. Az egyik ilyen, amikor egy rúdra fellógatunk néhány gyümölcsöt, amiket szeret, aminek hatásásra mozognia, fel-le ugrálnia vagy éppen nyújtódkodnia kell. Ha a ketrec egyik oldalára került egy gyümölcs vagy zöldség, akkor a ketrec másik végébe mehet egy másik kedvenc. A lényeg, hogy ingáznia kelljen a kettő között. 

 

Ugyanilyen célravezető a szénatartó gömb is, amibe ha beleteszed a szénát, akkor kedvenced tudja gurítani és szaladni utána, hogy végül a jól megérdemelt szénához jusson. 

 

Játék a szabadban

 

Természetesen nem a kertben való játékra gondolunk, de a ketrecen kívül is van élet. Minden tengerimalac kíváncsi, így előszeretettel mászkálnak szobában is, meg bárhol, ahol hagyjuk. Ha van rá lehetőségünk, akkor minden nap engedjük ki kicsit a malacot úgy, hogy egy jól körülhatárolt helyen tudja felfedezni a világot. Sőt, akár kert jelleggel készíthetünk neki egy állandó terepet is. Ez főként azért fontos, mert a tengerimalacok imádnak bebújni a kis résekbe. Tehát mindig figyelj arra, hogy nehogy bemenjen egy olyan helyre, ahova be tud szorulni, mert az végzetes lehet a kisállat számára. 

 

A vezetékek pont ugyanilyen veszélyesek, mert ha egy rosszat rág el, akkor könnyen végzetes is lehet ez a tévedése. 

 

A ketrec elhelyezésekor ügyeljünk arra, hogy olyan helyre kerüljön, ahol gyakran járkálunk, azaz van társasága a malacnak, és látja a sürgés-forgást maga körül.

 

Amennyiben nincs elég időnk arra, hogy naponta hosszan foglalkozzunk vele, akkor érdemes párban tartani őket. Ha meg szeretnénk előzni a szaporítást, akkor vagy ivartalan egyedeket tartsunk együtt vagy lehetőleg 2 nőstényt. A hímek rendszeresen harcolnak egymással, ami nem tesz jót nekik. 

 

Amennyiben még nem tudod, hogy milyen játékot vásárolj pöttöm kedvencednek, akkor nézz körül a Kedvence.hu oldalon, hogy megtaláld az ideális unaloműzőt!

 

(x)

További híreink
Ez a cikk segíteni fog, ha félsz az autóvezetéstől
Ebben a cikkben nem titkolt szándékunk feloldozni akkor, hogyha az autóvezetéssel szemben érzett félelem ezidáig megakadályozott a jogosítványod megszerzésében. Vagyis me...
2021-01-15 21:46:07, Hírek, Fókuszban Bővebben
A nimfomániáról dióhéjban
Van az együttlétnek egy olyan foka, ami nem igazán tartozik a hagyományos és megszokott rendszerbe, mégis foglalkozni kell vele. A nimfomániát nem úgy kell elképzelni, ho...
2020-12-09 11:08:34, Hírek, Fókuszban Bővebben
Melyek a legfontosabb grilleszközök?
A grillezéshez nyilvánvalóan a grillsütő a leginkább nélkülözhetetlen eszköz, viszont emellett még vannak olyan kellékek, melyek igencsak meg tudják könnyíteni a grillen ...
2020-12-09 11:06:27, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogyan közlekednek a helyi és a távolsági buszok, a vonatok, tartanak nyitva a bérletpénztárak, ezt szedtük c...
Bővebben >>